Ame­ri­can pan­ca­kes met fruit en no­ten

Het ultieme Amerikaanse ontbijt: pannenkoeken met vers fruit en noten.

(0) waardeer
amerikaans lunch Het ultieme Amerikaanse ontbijt: pannenkoeken met vers fruit en noten. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Zet het vuur uit als de boter bijna gesmolten is. Zeef boven een kom het bakmeel, tarwemeel, de baksoda en kaneel. Meng de rietsuiker en het zout erdoor. Roer met een garde de karnemelk en gesmolten boter door het meelmengsel tot een dik, glad beslag ontstaat. Klop het ei erdoor.
  2. Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middel- hoog vuur gaar. Keer ze als het beslag bijna gestold is (na ca. 3 min.) en bak nog 2 min. op de andere kant. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes.
  3. Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Schenk over elke stapel een eetlepel honing en schep de blauwe bessen en frambozen erop. Breek de walnoten in stukjes en strooi erover.

variatietip:

Volkorentarwemeel is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het ook vervangen door gewone tarwebloem.

variatietip:

Je kunt ook kant-en-klare american pancakes gebruiken (koelvers).

variatietip:

Lekker met blaadjes munt en karamelpopcorn.

serveertip:

Pancakes bij een brunchbuffet? Serveer ze dan op een grote platte schaal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

American pancakes met fruit en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can pan­ca­kes met fruit en no­ten

1
1
  • 50 g ongezouten roomboter

Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Zet het vuur uit als de boter bijna gesmolten is.

2
2
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g volkoren tarwemeel
  • 2½ g baksoda
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el rietsuiker
  • ½ tl zout

Zeef boven een kom het bakmeel, tarwemeel, de baksoda en kaneel. Meng de rietsuiker en het zout erdoor.

3
3
  • 300 ml karnemelk
  • 1 middelgroot ei

Roer met een garde de karnemelk en gesmolten boter door het meelmengsel tot een dik, glad beslag ontstaat. Klop het ei erdoor.

4
4

Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar.

5
5

Keer ze als het beslag bijna gestold is (na ca. 3 min.) en bak nog 2 min. op de andere kant. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

6
6

Bak zo nog 6 pannenkoekjes.

7
7
  • 4 el honing
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g frambozen

Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Schenk over elke stapel een eetlepel honing en schep de blauwe bessen en frambozen erop.

8
8
  • 50 g ongezouten walnoten

Breek de walnoten in stukjes en strooi erover.

variatietip:

Volkorentarwemeel is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het ook vervangen door gewone tarwebloem.

variatietip:

Je kunt ook kant-en-klare american pancakes gebruiken (koelvers).

variatietip:

Lekker met blaadjes munt en karamelpopcorn.

serveertip:

Pancakes bij een brunchbuffet? Serveer ze dan op een grote platte schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.