bewaar
Pannenkoekjes met cranberrycompote
Pannenkoekjes met cranberrycompote
bewaar

Pannenkoekjes met cranberrycompote

30 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

suiker

½ theelepel

kaneel

250 g

cranberry's

125 g

zelfrijzend bakmeel

1

ei

1 zakje

vanillesuiker

200 ml

melk

3 eetlepels

zonnebloemolie

poedersuiker

Aan de slag

Breng de suiker, kaneel en 50 ml water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe. Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot ze openbarsten. Laat de cranberrycompote afkoelen. Roer een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker en de melk. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoekjes tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten. Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Schep de cranberrycompote erop of serveer die er apart bij.

tip

algemeenJe kunt de pannenkoekjes de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen