Ingrediënten
4 personen
100 g
suiker
½ theelepel
kaneel
250 g
cranberry's
125 g
zelfrijzend bakmeel
1
ei
1 zakje
vanillesuiker
200 ml
melk
3 eetlepels
zonnebloemolie
poedersuiker
Aan de slag
Breng de suiker, kaneel en 50 ml water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe. Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot ze openbarsten. Laat de cranberrycompote afkoelen. Roer een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker en de melk. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoekjes tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten. Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Schep de cranberrycompote erop of serveer die er apart bij.
Pannenkoekjes met cranberrycompote

null personen
360 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng de suiker, kaneel en 50 ml water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de cranberry's toe. Laat 7-8 minuten zachtjes koken tot ze openbarsten. Laat de cranberrycompote afkoelen. Roer een glad beslag van het bakmeel, het ei, de vanillesuiker en de melk. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak vier kleine pannenkoekjes tegelijk door vier keer met een juslepel een beetje beslag in de pan te gieten. Bak met de rest van de olie en het beslag nog twee keer vier pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een (warme) schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Schep de cranberrycompote erop of serveer die er apart bij.
algemeen:Je kunt de pannenkoekjes de avond van tevoren al maken. De ochtend zelf kun je ze dan afgedekt in de magnetron 1-2 minuten verwarmen op half vermogen
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g suiker
½ theelepel kaneel
250 g cranberry's
125 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 zakje vanillesuiker
200 ml melk
3 eetlepels zonnebloemolie
0 poedersuiker