bewaar
Stoofpeertjessorbet
Stoofpeertjessorbet
bewaar

Stoofpeertjessorbet

25 min. bereiden
3 uur wachten
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakken

stoofpeertjes

1 eetlepel

limoensap

100 ml

rode port

1

kaneelstokje

4 eetlepels

donkere basterdsuiker

4

verse vijgen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen. Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten. Peer in minstens 3 uur laten bevriezen. Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken. Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen. In koelkast bewaren.

2

Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden. In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren. Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.

Stoofpeertjessorbet

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig