bewaar
Stoofpeertjessorbet
Stoofpeertjessorbet
bewaar

Stoofpeertjessorbet

25 min. bereiden
3 uur wachten
39waarderingen

Ingrediënten

2 bakken

stoofpeertjes

1 eetlepel

limoensap

100 ml

rode port

1

kaneelstokje

4 eetlepels

donkere basterdsuiker

4

verse vijgen

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen. Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten. Peer in minstens 3 uur laten bevriezen. Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken. Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen. In koelkast bewaren.

2

Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden. In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren. Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.