Cran­ber­ry­saus

Kaneel, kruidnagels en port… dat moet wel een heerlijke saus worden.

(128) waardeer
bijgerecht Kaneel, kruidnagels en port… dat moet wel een heerlijke saus worden. 8 personen
3 128

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vuurvaste kom

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 2 tl sinaasappelrasp en 50 ml sinaasappelsap (per 8 personen) met de suiker, het zout, de port, kruidnagels, cranberry's en het kaneelstokje in een steelpan. Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
  2. Breek na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus. Is hij zuur, voeg dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Serveer lauwwarm.

bereidingstip:

Dit is een dikke saus. Hoe meer hij afkoelt, hoe dikker hij wordt. Voeg daarom eventueel extra water toe en roer goed door. Maak je de saus een dag van tevoren? Voeg het water dan tijdens het verwarmen toe.

combinatietip:

Lekker met hertenbiefstuk of eend.

bewaartip:

Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cran­ber­ry­saus

1
1
  • 1 perssinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

2
2
  • 200 g donkere basterdsuiker
  • ½ tl zout
  • 180 ml rode port
  • 6 kruidnagels
  • 500 g diepvries cranberry's
  • 1 kaneelstokje

Doe 2 tl sinaasappelrasp en 50 ml sinaasappelsap (per 8 personen) met de suiker, het zout, de port, kruidnagels, cranberry's en het kaneelstokje in een steelpan.

3
3

Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

4
4

Breek na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes.

5
5

Proef de saus. Is hij zuur, voeg dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Serveer lauwwarm.

bereidingstip:

Dit is een dikke saus. Hoe meer hij afkoelt, hoe dikker hij wordt. Voeg daarom eventueel extra water toe en roer goed door. Maak je de saus een dag van tevoren? Voeg het water dan tijdens het verwarmen toe.

combinatietip:

Lekker met hertenbiefstuk of eend.

bewaartip:

Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.