bewaar
Cranberrysaus
Cranberrysaus
bewaar

Cranberrysaus

Deze fruitige cranberrysaus past met z'n perfecte balans tussen zoet en zuur goed bij gerechten met een uitgesproken smaak.

20 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

perssinaasappel

100 g

donkere basterdsuiker

75 ml

rode port

3

kruidnagels

250 g

diepvries cranberry's

1

kaneelstokje

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • vuurvaste kom

Deze fruitige cranberrysaus past met z'n perfecte balans tussen zoet en zuur goed bij gerechten met een uitgesproken smaak.

Aan de slag

1

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp en 25 ml sinaasappelsap (per 8 personen) met de suiker, de port, kruidnagels, cranberry's, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

2

Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus. Is hij zuur, voeg dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels met een lepel. Serveer lauwwarm.

combinatietipLekker bij gebraden beenham, zoek op ah.nl/allerhande op '1194714' voor het recept.

bewaartipJe kunt de cranberrysaus 2-3 dagen bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. Hij is lekker bij vlees, maar bijvoorbeeld ook bij yoghurt of kaas.

bereidingstipDeze saus wordt dikker naarmate hij verder afkoelt. Voeg eventueel wat water toe en verwarm een beetje voor serveren.

Cranberrysaus

Instructievideo - 00:34 min.