bewaar
Hertenbiefstuk met cranberrysaus
Hertenbiefstuk met cranberrysaus
bewaar

Hertenbiefstuk met cranberrysaus

Hertenbiefstuk + cranberrysaus = ultiem kerstrecept.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

hertenbiefstuk

1

sinaasappel

100 g

rietsuiker

75 ml

rode port

250 g

diepvries doosjevol cranberry’s

3 takjes

verse tijm

1

kaneelstokje

4

kruidnagels

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Hertenbiefstuk + cranberrysaus = ultiem kerstrecept.

Aan de slag

1

Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.

2

Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp, -sap, de suiker, port, cranberry’s, tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Druk af en toe een paar cranberry’s met een houten lepel stuk tegen de zijkant van de pan, maar laat er ook een aantal heel.

3

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout en bak ze in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

4

Verwijder de tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels uit de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de hertenbiefstuk met de saus.

tip

bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang dan de port door AH Excellent Merlot druivensap.