Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­saus

Hertenbiefstuk + cranberrysaus = ultiem kerstrecept.

(0) waardeer
hoofdgerecht Hertenbiefstuk + cranberrysaus = ultiem kerstrecept. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.
  2. Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp, -sap, de suiker, port, cranberry’s, tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Druk af en toe een paar cranberry’s met een houten lepel stuk tegen de zijkant van de pan, maar laat er ook een aantal heel.
  3. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout en bak ze in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  4. Verwijder de tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels uit de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de hertenbiefstuk met de saus.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang dan de port door AH Excellent Merlot druivensap.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 31 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hertenbiefstuk met cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­saus

1
1
  • 500 g hertenbiefstukken

Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de oranje schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 100 g rietsuiker
  • 75 ml rode port
  • 250 g diepvries doosjevol cranberry’s
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels

Doe het sinaasappelrasp, -sap, de suiker, port, cranberry’s, tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels in een steelpan en breng al roerend aan de kook.

4
4

Zet dan het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

5
5

Druk af en toe een paar cranberry’s met een houten lepel stuk tegen de zijkant van de pan, maar laat er ook een aantal heel.

6
6
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan.

7
7

Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en zout en bak ze in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

8
8

Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

9
9

Verwijder de tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels uit de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Serveer de hertenbiefstuk met de saus.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang dan de port door AH Excellent Merlot druivensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.