bewaar
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Hazenrugfilet met cranberrysaus
bewaar

Hazenrugfilet met cranberrysaus

Dit is wild zoals wild bedoeld is.

45 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

rode port

50 g

kristalsuiker

250 g

verse cranberry's

4

hazenrugfilets

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • ovenschaal

Dit is wild zoals wild bedoeld is.

Aan de slag

1

Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 min. inkoken. Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 min. zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen. Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt.

2

Verwarm de oven voor op 150 °C. Leg de hazenrugfilets op een snijplank en vouw de smalle punten zover terug dat filets overal even dik zijn. Steek met cocktailprikker vast. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de filets in ca. 2 min. rondom bruin. Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 min. van binnen rosé worden.

3

Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort. Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden. Serveer met de saus.

algemeenU kunt dit gerecht ook bereiden met hele gebraden hazenruggen, waarvan u dan aan tafel de filets snijdt. Reken voor 4 personen op 2 hazenruggen. Braad ze in een grote of ovale braadpan in 5 min. rondom bruin en laat de hazenruggen dan nog 15 minuten garen in een hete oven (200 °C), tot de filets vanbinnen rosé zijn. Laat de hazenruggen in aluminiumfolie verpakt nog 5 minuten rusten. Snijd aan tafel eerst de filets van het bot en snijd deze vervolgens in plakjes.