bewaar
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
bewaar

Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

Bij smaakvolle hertenbiefstuk hoort smaakvolle, kruidige saus. En een goede rode wijn!

25 min. bereiden
5 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 ml

wildfond

200 ml

port ruby

2

kruidnagels

1

steranijs

1

kaneelstokje

4

hertenbiefstukken

70 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • zeef

Bij smaakvolle hertenbiefstuk hoort smaakvolle, kruidige saus. En een goede rode wijn!

Aan de slag

1

Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.

2

Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

3

Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.

combinatietipLekker met Jamie Oliver’s hasselbacks. Of wat dacht je van zelfgemaakte pommes gratin (AH FeestFavoriet)? Deze recepten vind je elders op deze website.

bewaartipWil je de saus 1 dag van tevoren maken? Dat kan, maar laat het monteren achterwege. Zeef de saus wel alvast en bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid verder volgens het recept.

Saus monteren

Instructievideo - 00:35 min.