Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

Bij smaakvolle hertenbiefstuk hoort smaakvolle, kruidige saus. En een goede rode wijn!

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bij smaakvolle hertenbiefstuk hoort smaakvolle, kruidige saus. En een goede rode wijn! 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.
  2. Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.

combinatietip:

Lekker met Jamie Oliver’s hasselbacks. Of wat dacht je van zelfgemaakte pommes gratin (AH FeestFavoriet)? Deze recepten vind je elders op deze website.

bewaartip:

Wil je de saus 1 dag van tevoren maken? Dat kan, maar laat het monteren achterwege. Zeef de saus wel alvast en bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid verder volgens het recept.

video

Saus mon­te­ren

Instructievideo - 00:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 440 mg
Tags
Ook te zien in

Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

1
1
  • 380 ml wildfond
  • 200 ml port ruby
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.

2
2
  • 4 hertenbiefstukken

Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout.

3
3
  • 25 g koude boter

Smelt de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

4
4

Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

5
5

Schenk ondertussen de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook.

6
6
  • 45 g koude boter

Snijd de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren).

Saus monteren

Instructievideo

00:35 min.

7
7

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.

combinatietip:

Lekker met Jamie Oliver’s hasselbacks. Of wat dacht je van zelfgemaakte pommes gratin (AH FeestFavoriet)? Deze recepten vind je elders op deze website.

bewaartip:

Wil je de saus 1 dag van tevoren maken? Dat kan, maar laat het monteren achterwege. Zeef de saus wel alvast en bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid verder volgens het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.