Hertenbiefstuk in rode-portsaus
Hertenbiefstuk in rode-portsaus
bewaar
bewaar

Hertenbiefstuk in rode-portsaus

Wil je eens goed uitpakken? In dit gerecht zitten zóveel smaken, daar wordt iedereen stil van.

25 min. bereiden
5 min. oventijd
45 min. wachten
464waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Pel en halveer de uien. Snijd de sinaasappel in plakjes.

3

Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, de tijm en de peper naar smaak in. Leg de uien in de braadslede met de snijkant naar beneden. Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien. Schuif de braadslede in de oven. Laat het wildfond en de ui in 25-35 min. gaar worden. Keer ze halverwege. Bestrooi de hertenbiefstukken naar smaak met peper en eventueel wat zout.

4

Bak de hertenbiefstukken in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur voor 2-3 min per kant bruin (ze mogen nog rood zijn van binnen). Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.

5

Verwarm de oven voor op 225 °C.

6

Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord. Schenk de port en de rest van het fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus. Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven. Laat de hertenbiefstukken in 4-5 min. per kant rosè worden.

7

Snijd de hertenbiefstukken in plakken en leg die op warme borden. Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.

variatietipEten je gasten geen wild? Kies dan bijvoorbeeld voor (kogel)biefstuk.
bereidingstipRood of rosé? Wil je weten of het vlees goed is? Prik er niet in met een vork, dan lopen de sappen eruit. Maar druk met de bolle kant van een lepel op het vlees. Als het zacht en verend is, dan is het rood vanbinnen. Medium vlees voelt steviger, maar is nog steeds verend. Liever geen alcohol? Je kunt de port vervangen door (extra) wildfond, runder- of groentebouillon. Overigens is, als je de port laat meekoken, binnen vijf minuten alle alcohol verdampt. Je krijgt met dit recept dus geen alcohol binnen.
bereidingstipWerkschema: twee uur van tevoren: uien konfijten, hertenbiefstuk bakken en saus maken. En let op: grote temperatuurwisselingen komen de kwaliteit van het vlees niet ten goede. Bewaar het na het aanbraden dus goed afgedekt buiten de koelkast.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hertenbiefstuk in rode-portsaus

Wil je eens goed uitpakken? In dit gerecht zitten zóveel smaken, daar wordt iedereen stil van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig