bewaar
Hertenbiefstuk met portsaus
Hertenbiefstuk met portsaus
bewaar

Hertenbiefstuk met portsaus

Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus.

20 min. bereiden
5 min. wachten
264waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

hertenbiefstukken

380 ml

gevogeltefond

150 ml

tawny port

250 g

diepvries kers

3 takjes

verse tijm

25 g

ongezouten roomboter

Wild is altijd feestelijk, zeker met deze mooie, donkere kersen-portsaus.

Aan de slag

1

Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de port, kersen en takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.

2

Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de takjes tijm. Schenk het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de biefstukken met de portsaus.

variatietipIn plaats van gevogeltefond kun je ook wildfond gebruiken.

Hertenbiefstuk met portsaus

Instructievideo - 02:08 min.