bewaar
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
bewaar

Hertenbiefstuk met sjalottenjus

Met biefstuk is het diner al een feestje. Serveer je 'm met deze bijzondere jus, dan gaat het dak eraf.

30 min. bereiden
10 min. oventijd
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 ml

volle rode wijn

380 ml

wildfond

2 el

traditionele olijfolie

25 g

ongezouten roomboter

250 g

sjalot

3 cm

verse gemberwortel

2 el

appelstroop

4

hertenbiefstukken

1 el

verse tijmblaadjes

1 el

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • bakvorm of lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Met biefstuk is het diner al een feestje. Serveer je 'm met deze bijzondere jus, dan gaat het dak eraf.

Aan de slag

1

Kook de wijn met fond in de pan op hoog voor tot eenderde in. Pel en halveer de sjalotten. Verhit in een andere pan de olie en boter. Schep de sjalotten hier doorheen en laat deze afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarbakken. Schep regelmatig om. Bestrooi de sjalotten met peper en eventueel zout. Neem de pan van het stuur en zet de sjalotten apart. Schil de gember en snijd deze in plakjes.

2

Verwarm de oven voor op 100 °C. Roer de stroop door de sjalotten en verwarm het geheel zacht opnieuw. Verhit in de koekenpan de rest van de boter en bak hierin de biefstuk in 3. min bruin. Keer halverwege. Leg de biefstuk in de ovenschaal of op de bakplaat en laat het in de oven 8-10 min. rosé worden. Roer de gember, de tijm en kardemom door het bakvet en bak de biefstukjes 1-2 min. Schenk het ingekookte wijnmengsel erbij en laat de jus nog 3 min op hoog vuur inkoken. Schenk vervolgens de jus door een zeef boven de sauskom. Verdeel de biefstuk, jus en sjalotten over de borden en bestrooi deze met de rest van de tijm en peper.

algemeen*Feestproduct van AH Excellent, zijn bijzondere artikelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de feestdagen en slechts drie weken verkrijgbaar zijn.