Spruit­jes­stamp­pot met ge­rook­te kip

Met groentechips voor een knapperige bite.

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met groentechips voor een knapperige bite. 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze in 7 min. beetgaar.
  2. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de spruiten en kipreepjes erdoor. Voeg de melk, boter en mosterd toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de stamppot met de groentechips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Spruitjesstamppot met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­stamp­pot met ge­rook­te kip

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 kg spruiten

Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze in 7 min. beetgaar.

3
3
  • 200 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

4
4
  • 50 g ongezouten boter
  • 1 el dijonmosterd

Meng de spruiten en kipreepjes erdoor. Voeg de melk, boter en mosterd toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 g groentechips

Bestrooi de stamppot met de groentechips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.