Spruitjesstamppot met gerookte kip
Met groentechips voor een knapperige bite.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1.2 kg kruimige aardappel
- 1 kg spruiten
- 200 ml halfvolle melk
- 200 g gerookte kipreepjes
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 el dijonmosterd
- 50 g groentechips
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze in 7 min. beetgaar.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng de spruiten en kipreepjes erdoor. Voeg de melk, boter en mosterd toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de stamppot met de groentechips.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 680 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Spruitjesstamppot met gerookte kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spruitjesstamppot met gerookte kip
- 1.2 kg kruimige aardappel
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- 1 kg spruiten
Maak ondertussen de spruiten schoon en kook ze in 7 min. beetgaar.
- 200 ml halfvolle melk
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
- 200 g gerookte kipreepjes
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 el dijonmosterd
Meng de spruiten en kipreepjes erdoor. Voeg de melk, boter en mosterd toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 50 g groentechips
Bestrooi de stamppot met de groentechips.