Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar
Wat deze gezonde stamppot zo lekker maakt? De romige cottagecheese!
Ingrediënten
4 personen
400 g
zoete aardappelen
1 kg
iets kruimige aardappel
500 g
spruiten
2 el
milde olijfolie
½ tl
knoflookpoeder
4
rundertartaar
200 g
cottagecheese
Dit heb je nodig
grillpan
pureestamper
Aan de slag
Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer ze. Voeg de laatste 7 min. toe aan de aardappelen.
Meng ondertussen de olie met de knoflookpoeder. Verhit de grillpan. Bestrijk de tartaartjes met de knoflookolie en gril ze 12 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
Giet de aardappelen en spruiten af. Voeg de cottage cheese toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en tartaar over de borden.
Zoete aardappel-spruitjesstamppot met tartaar
Wat deze gezonde stamppot zo lekker maakt? De romige cottagecheese!

hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer ze. Voeg de laatste 7 min. toe aan de aardappelen.
Meng ondertussen de olie met de knoflookpoeder. Verhit de grillpan. Bestrijk de tartaartjes met de knoflookolie en gril ze 12 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
Giet de aardappelen en spruiten af. Voeg de cottage cheese toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en tartaar over de borden.
vegatip:In plaats van tartaar kun je ook een zachtgekookt ei gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g zoete aardappelen
1 kg iets kruimige aardappel
500 g spruiten
2 el milde olijfolie
½ tl knoflookpoeder
4 rundertartaar
200 g cottagecheese
Dit heb je nodig
grillpan
pureestamper