bewaar
Zoete-aardappelstamppot met witlof en tartaar
Zoete-aardappelstamppot met witlof en tartaar
bewaar

Zoete-aardappelstamppot met witlof en tartaar

Gegrilde witlof en smeuïge zoeteaardappelpuree. Dit is stamppot 2.0!

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

zoete aardappel

500 g

iets kruimige aardappel

4

stronken witlof

2 el

Euroma Hollandse kruiden aardappel

3 el

arachideolie

4

rundertartaartjes

85 g

veldsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Gegrilde witlof en smeuïge zoeteaardappelpuree. Dit is stamppot 2.0!

Aan de slag

1

Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Meng ½ van de aardappelkruiden met ⅓ van de olie en bestrijk de snijkanten van het witlof ermee. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het witlof 4 min. op de snijkant. Neem uit de pan en snijd in repen van 1 cm.

3

Bestrijk ondertussen de tartaartjes met de rest van de olie en gril 6 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.

4

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en de rest van de aardappelkruiden tot een smeuïge puree. Schep het witlof en de veldsla erdoor en breng de stamppot eventueel op smaak met zout. Serveer met de tartaartjes.