Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met wit­lof en tar­taar

Gegrilde witlof en smeuïge zoeteaardappelpuree. Dit is stamppot 2.0!

(0) waardeer
hollands hoofdgerecht Gegrilde witlof en smeuïge zoeteaardappelpuree. Dit is stamppot 2.0! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Meng ½ van de aardappelkruiden met ⅓ van de olie en bestrijk de snijkanten van het witlof ermee. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het witlof 4 min. op de snijkant. Neem uit de pan en snijd in repen van 1 cm.
  3. Bestrijk ondertussen de tartaartjes met de rest van de olie en gril 6 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.
  4. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp met wat kookvocht en de rest van de aardappelkruiden tot een smeuïge puree. Schep het witlof en de veldsla erdoor en breng de stamppot eventueel op smaak met zout. Serveer met de tartaartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 43-44

Zoete-aardappelstamppot met witlof en tartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met wit­lof en tar­taar

1
1
  • 750 g zoete aardappelen
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar.

2
2
  • 4 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte.

3
3
  • 1 el Euroma Hollandse kruiden voor groenten
  • 1 el arachideolie

Meng de aardappelkruiden met de olie en bestrijk de snijkanten van het witlof ermee.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het witlof 4 min. op de snijkant. Neem uit de pan en snijd in repen van 1 cm.

5
5
  • 4 rundertartaartjes
  • 2 el arachideolie

Bestrijk ondertussen de tartaartjes met de rest van de olie en gril 6 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper.

6
6

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op.

7
7
  • 1 el Euroma Hollandse kruiden voor groenten

Stamp met wat kookvocht en de rest van de aardappelkruiden tot een smeuïge puree.

8
8
  • 85 g veldsla

Schep het witlof en de veldsla erdoor en breng de stamppot eventueel op smaak met zout. Serveer met de tartaartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.