bewaar
Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes
Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes
bewaar

Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes

Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

mager rundergehakt

1

middelgroot ei

2 tl

vadouvan

250 g

romaatjes

½ el

milde olijfolie

500 g

zoete aardappel

500 g

iets kruimige aardappel

600 g

prei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

Zoete aardappel geeft je stamppot een instant twist!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen een bal per persoon van. Verdeel de gehaktballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee.

2

Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar. Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.

3

Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de gehaktballen.