Len­te­stamp­pot van zoe­te aard­ap­pel, tui­n­erw­ten en tar­taar

Want stamppotjes mogen echt niet alleen in de winter...

(8) waardeer
hollands hoofdgerecht Want stamppotjes mogen echt niet alleen in de winter... 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Kook ze in een pan met ruim water met eventueel zout in 10 min. gaar. Doe de erwten in een vergiet. Giet de aardappelen af boven het vergiet, zodat de erwten opwarmen.
  2. Verwarm de melk in een pan. Stamp de aardappelen en de warme melk met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Schep de tuinerwtjes en botersla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar, keer halverwege en bestrooi met peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de tartaartjes erop. Bestrooi met de fijngesneden munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Lentestamppot van zoete aardappel, tuinerwten en tartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­stamp­pot van zoe­te aard­ap­pel, tui­n­erw­ten en tar­taar

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm.

2
2

Kook ze in een pan met ruim water met eventueel zout in 10 min. gaar.

3
3
  • 750 g diepvries tuinerwtjes extra fijn

Doe de erwten in een vergiet.

4
4

Giet de aardappelen af boven het vergiet, zodat de erwten opwarmen.

5
5
  • 100 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een pan. Stamp de aardappelen en de warme melk met de pureestamper tot een smeuïge stamppot.

6
6
  • 100 g botersla

Schep de tuinerwtjes en botersla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 15 g verse munt

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 rundertartaar

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 min. gaar, keer halverwege en bestrooi met peper.

9
9

Verdeel de stamppot over de borden en leg de tartaartjes erop. Bestrooi met de fijngesneden munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.