Zo­mer­s­tamp­pot met tar­taar

Stamppot in de zomer: daar krijg je het opnieuw warm van!

(5) waardeer
hoofdgerecht Stamppot in de zomer: daar krijg je het opnieuw warm van! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd het basilicum fijn. Snijd een ½ cm van de onderkant van de bosuitjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met versgemalen peper en eventueel zout en bak ze in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Doe de rest van de olie in een kom. Meng de bosuitjes erdoor tot ze helemaal met olie zijn bedekt. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de bosuitjes 10 min. tot ze aan beide kanten zwarte strepen hebben. Keer regelmatig.
  4. Haal de tartaartjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg de tomaat en het water toe aan het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Meng het basilicum door de tomatensalsa.
  5. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg de sla in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Verdeel de stamppot over borden. Leg op elk bord een tartaartje, 2 bosuitjes en wat tomaat-basilicumsalsa.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zomerstamppot met tartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot met tar­taar

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 380 g Tasty Tom trostomaten
  • 15 g verse basilicum
  • 8 bosuitjes

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd het basilicum fijn. Snijd een ½ cm van de onderkant van de bosuitjes.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 rundertartaartjes

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met versgemalen peper en eventueel zout en bak ze in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Doe de rest van de olie in een kom. Meng de bosuitjes erdoor tot ze helemaal met olie zijn bedekt.

5
5

Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de bosuitjes 10 min. tot ze aan beide kanten zwarte strepen hebben. Keer regelmatig.

6
6

Haal de tartaartjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

7
7
  • 100 ml water

Voeg de tomaat en het water toe aan het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Meng het basilicum door de tomatensalsa.

8
8
  • 150 ml halfvolle melk

Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.

9
9

Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een puree.

10
10
  • 300 g botersla

Voeg de sla in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

11
11

Verdeel de stamppot over borden. Leg op elk bord een tartaartje, 2 bosuitjes en wat tomaat-basilicumsalsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.