Broc­co­li­stamp­pot met ge­rook­te zalm

Vanavond Hollandse pot met een (vis)twist.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Vanavond Hollandse pot met een (vis)twist. 4 personen
4 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
  2. Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de boter, mosterd en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Verkruimel de feta en verdeel samen met de gerookte zalm en het amandelschaafsel over de stamppot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Broccolistamppot met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­stamp­pot met ge­rook­te zalm

1
1
  • 900 g kruimige aardappelen

Doe de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 700 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen.

3
3
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur 2 min. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.

4
4
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 el dijonmosterd
  • 100 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg de boter, mosterd en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g veldsla
  • 100 g feta
  • 200 g gerookte zalm

Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Verkruimel de feta en verdeel samen met de gerookte zalm en het amandelschaafsel over de stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.