bewaar
Boerenkool-venkelstamp met gerookte kip en amandel
Boerenkool-venkelstamp met gerookte kip en amandel
bewaar

Boerenkool-venkelstamp met gerookte kip en amandel

Met boerenkool én venkel heb je niet alleen extra groente, maar ook variatie in smaak.

30 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

300 g

verse boerenkool

55 g

amandelschaafsel

2

venkelknollen

270 g

gerookte kipfilet

100 ml

halfvolle melk

Met boerenkool én venkel heb je niet alleen extra groente, maar ook variatie in smaak.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de boerenkool mee.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. Laat afkoelen op een bord.

3

Breng ondertussen een tweede pan water met eventueel zout aan de kook. Snijd de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Kook in 4 min. beetgaar.

4

Snijd de kip in blokjes van een ½ cm (brunoise). Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper. Giet de venkel af en verwarm de melk in een steelpan. Voeg de melk samen met de venkel, kipblokjes en 2/3 van het amandelschaafsel toe aan de stamppot. Verwarm al omscheppend nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.