Over­night oats

Maak dit gerecht in een afsluitbare pot voor een snelle ontbijt to go.

(4) waardeer
ontbijt Maak dit gerecht in een afsluitbare pot voor een snelle ontbijt to go. 4 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone jampot met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verdeel (’s avonds voor het slapen gaan) de havermout, melk, honing en kaneel over de jampot(ten) en roer door. Doe de deksel(s) op de pot(ten) en zet 8 uur in de koelkast (overnight). De overnight oats zijn nu klaar om gegeten te worden. Dit ontbijt wordt pas echt lekker met een van de toppings (zie tips). Voeg deze vlak voor het serveren toe.

variatietip:

Topping 1: rood-wit-blauw. Schep op elke portie overnight oats 1 el fruitspread minder suiker vier vruchten (potje 320 g, AH). verdeel daar 100 g blauwe bessen over en schep op elke portie nog 1 flinke lepel citroenkwark 0% (beker 500 g, Optimel).

variatietip:

Topping 2: appel-honing-kaneel-rozijnen. Was 1 roodschillige appel (bijvoorbeeld jazz) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel per portie een kwart van de appelblokjes en 15 g rozijnen over de overnight oats. Bestrooi met wat extra gemalen kaneel en breng op smaak met honing.

variatietip:

Topping 3: amandel-sinaasappel. Snijd per portie met een scherp mesje de schil en het witte vlies van een halve handsinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes samen met 1 el ongebrande amandelen over de overnight oats. Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 80 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Overnight oats

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Over­night oats

1
1
  • 200 g havermout
  • 600 ml halfvolle melk
  • 4 tl vloeibare honing
  • 1 tl gemalen kaneel

Verdeel (’s avonds voor het slapengaan) de havermout, melk, honing en kaneel over de jampot(ten) en roer door.

2
2

Doe de deksel(s) op de pot(ten) en zet 8 uur in de koelkast (overnight).

3
3

De overnight oats zijn nu klaar om gegeten te worden. Dit ontbijt wordt pas echt lekker met een van de toppings (zie tips). Voeg deze vlak voor het serveren toe.

variatietip:

Topping 1: rood-wit-blauw. Schep op elke portie overnight oats 1 el fruitspread minder suiker vier vruchten (potje 320 g, AH). verdeel daar 100 g blauwe bessen over en schep op elke portie nog 1 flinke lepel citroenkwark 0% (beker 500 g, Optimel).

variatietip:

Topping 2: appel-honing-kaneel-rozijnen. Was 1 roodschillige appel (bijvoorbeeld jazz) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel per portie een kwart van de appelblokjes en 15 g rozijnen over de overnight oats. Bestrooi met wat extra gemalen kaneel en breng op smaak met honing.

variatietip:

Topping 3: amandel-sinaasappel. Snijd per portie met een scherp mesje de schil en het witte vlies van een halve handsinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes samen met 1 el ongebrande amandelen over de overnight oats. Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.