bewaar
Overnight oats
Overnight oats
bewaar

Overnight oats

Maak dit gerecht in een afsluitbare pot voor een snelle ontbijt to go.

10 min. bereiden
8 uur wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 porties

200 g

havermout

600 ml

halfvolle melk

4 tl

vloeibare honing

1 tl

gemalen kaneel

Dit heb je nodig

  • schone jampot met deksel

Maak dit gerecht in een afsluitbare pot voor een snelle ontbijt to go.

Aan de slag

Verdeel (’s avonds voor het slapen gaan) de havermout, melk, honing en kaneel over de jampot(ten) en roer door. Doe de deksel(s) op de pot(ten) en zet 8 uur in de koelkast (overnight). De overnight oats zijn nu klaar om gegeten te worden. Dit ontbijt wordt pas echt lekker met een van de toppings (zie tips). Voeg deze vlak voor het serveren toe.

variatietipTopping 1: rood-wit-blauw. Schep op elke portie overnight oats 1 el fruitspread minder suiker vier vruchten (potje 320 g, AH). verdeel daar 100 g blauwe bessen over en schep op elke portie nog 1 flinke lepel citroenkwark 0% (beker 500 g, Optimel).

variatietipTopping 2: appel-honing-kaneel-rozijnen. Was 1 roodschillige appel (bijvoorbeeld jazz) en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel per portie een kwart van de appelblokjes en 15 g rozijnen over de overnight oats. Bestrooi met wat extra gemalen kaneel en breng op smaak met honing.

variatietipTopping 3: amandel-sinaasappel. Snijd per portie met een scherp mesje de schil en het witte vlies van een halve handsinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes samen met 1 el ongebrande amandelen over de overnight oats. Bestrooi met fijngesneden muntblaadjes.