bewaar
Klassieke boerenkoolstamppot
Klassieke boerenkoolstamppot
bewaar

Klassieke boerenkoolstamppot

Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!

40 min. bereiden
555waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

600 g

verse boerenkool

500 g

Gelderse rookworst

25 g

ongezouten roomboter

1 el

azijn

Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop. Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.

2

Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook het geheel in nog ca. 10 min. gaar. Haal de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.

3

Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter gesmolten is. Voeg kookvocht toe tot de stamppot de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de stamppot over de borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.

combinatietipLekker met jus, piccalilly en/of Amsterdamse uitjes.