Klas­sie­ke boe­ren­kool­stamp­pot

Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte! Bekijk snel het recept voor deze klassieke boerenkoolstamppot.

(519) waardeer
hollands hoofdgerecht Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte! Bekijk snel het recept voor deze klassieke boerenkoolstamppot. 4 personen
3 519

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop. Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
  2. Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook het geheel in nog ca. 10 min. gaar. Haal de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.
  3. Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter gesmolten is. Voeg kookvocht toe tot de stamppot de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de stamppot over de borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.

combinatietip:

Lekker met jus, piccalilly en/of Amsterdamse uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke boerenkoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke boe­ren­kool­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 600 g verse boerenkool

Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop.

2
2

Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.

3
3
  • 500 g Gelderse rookworsten

Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook het geheel in nog ca. 10 min. gaar.

4
4

Haal de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.

5
5
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 el azijn

Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter gesmolten is.

6
6

Voeg kookvocht toe tot de stamppot de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de stamppot over de borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.

combinatietip:

Lekker met jus, piccalilly en/of Amsterdamse uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.