bewaar
Stevige boerenkoolstamppot
Stevige boerenkoolstamppot
bewaar

Stevige boerenkoolstamppot

Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Dit is zo'n recept dat je elke winter weer tevoorschijn kunt halen.

30 min. bereiden
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

600 g

gesneden boerenkool

350 g

rookworst

1

ui

50 g

ongezouten roomboter

18 g

rundvlees jus

250 ml

water

1 el

Franse mosterd

100 ml

halfvolle melk

Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Dit is zo'n recept dat je elke winter weer tevoorschijn kunt halen.

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snipper de ui. Laat in een steelpan de boter lichtbruin worden en fruit de ui. Voeg de jus en het water toe en laat al roerend met garde aan de kook komen. Roer de mosterd erdoor. Verwarm de melk. Stamp vervolgens de aardappelen met de groenten en melk door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de worst en jus.