Stevige boerenkoolstamppot
Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. Dit is zo'n recept dat je elke winter weer tevoorschijn kunt halen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappel
- 600 g gesneden boerenkool (2 zakken à 300 g. )
- 350 g rookworsten
- 1 ui
- 50 g ongezouten roomboter
- 18 g rundvlees jus (zakje)
- 250 ml water
- 1 el Franse mosterd
- 100 ml halfvolle melk
Advertentie
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snipper de ui. Laat in een steelpan de boter lichtbruin worden en fruit de ui. Voeg de jus en het water toe en laat al roerend met garde aan de kook komen. Roer de mosterd erdoor. Verwarm de melk. Stamp vervolgens de aardappelen met de groenten en melk door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de worst en jus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.245 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Stevige boerenkoolstamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stevige boerenkoolstamppot
- 1 kg kruimige aardappel
- 600 g gesneden boerenkool
- 350 g rookworsten
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in 20 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de verpakking.
- 1 ui
- 50 g ongezouten roomboter
- 18 g rundvlees jus
- 250 ml water
Snipper de ui. Laat in een steelpan de boter lichtbruin worden en fruit de ui. Voeg de jus en het water toe en laat al roerend met garde aan de kook komen.
- 1 el Franse mosterd
- 100 ml halfvolle melk
Roer de mosterd erdoor. Verwarm de melk. Stamp vervolgens de aardappelen met de groenten en melk door elkaar.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de worst en jus.