bewaar
Rijke boerenkoolstamppot
Rijke boerenkoolstamppot
bewaar

Rijke boerenkoolstamppot

De klassieke stampot, maar dan met extra veel gebakken groente. Lekker!

30 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

800 g

champignons

1¼ kg

kruimige aardappel

600 g

verse boerenkool

100 ml

halfvolle melk

30 g

ongezouten roomboter

3 el

grove Zaanse mosterd

2 el

zonnebloemolie

2 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

De klassieke stampot, maar dan met extra veel gebakken groente. Lekker!

Aan de slag

1

Pel de uien en snijd in ringen. Maak de champignons schoon en halveer.

2

Kook de aardappelen met de boerenkool in een grote pan in weinig water, met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar. Voeg de melk en boter toe en stamp het geheel met een stamper tot stamppot. Schep de mosterd erdoor en voeg naar smaak peper toe.

3

Verhit ondertussen de olie in de wok en pers de knoflook erboven uit. Bak de uienringen hier ca. 1 min. in. Voeg de champignons toe en bak mee. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.

4

Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erdoor.