bewaar
Boerenkoolstamppot met feta, rode ui en hazelnoten
Boerenkoolstamppot met feta, rode ui en hazelnoten
bewaar

Boerenkoolstamppot met feta, rode ui en hazelnoten

Stamppotje anders.

25 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

iets kruimige aardappelen

500 g

gesneden boerenkool

4 el

milde olijfolie

4

rode uien

2 el

grove Zaanse mosterd

75 g

feta

3 el

ongebrande hazelnoten

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppotje anders.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.

2

Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de hazelnoten.