Boe­ren­kool­stamp­pot met fe­ta, ro­de ui en ha­zel­no­ten

Stamppotje anders.

(58) waardeer
hollands hoofdgerecht Stamppotje anders. 4 personen
3 58

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.
  2. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de hazelnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Op de gezondere toer

Boerenkoolstamppot met feta, rode ui en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot met fe­ta, ro­de ui en ha­zel­no­ten

1
1
  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 500 g gesneden boerenkool

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 rode uien

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.

3
3

Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el grove Zaanse mosterd

Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

5
5
  • 75 g feta
  • 3 el ongebrande hazelnoten

Schep de ui en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.