Sa­la­de met rood­lof, wor­tel­pe­ter­se­lie en man­da­rijn

Snelle salade voor bij het kerstdiner met rodekool, mandarijn en kreeftjes.

(0) waardeer
hollands bijgerecht Snelle salade voor bij het kerstdiner met rodekool, mandarijn en kreeftjes. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rodekool eerst in parten en dan in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een schaal. Schaaf de wortelpeterselie met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange dunne linten en doe bij de kool. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof, snijd in schuine dunne reepjes en voeg ook toe.
  2. Pel ⅔ van de mandarijnen en haal de partjes los. Meng door de salade. Pers de rest van de mandarijn uit. Meng het sap met de mayonaise en sriracha tot een dressing. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. Verdeel de granaatappelpitjes en rivierkreeftjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Salade met roodlof, wortelpeterselie en mandarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met rood­lof, wor­tel­pe­ter­se­lie en man­da­rijn

1
1
  • 250 g verse rode kolen

Snijd de rodekool eerst in parten en dan in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een schaal.

2
2
  • 300 g wortelpeterselie

Schaaf de wortelpeterselie met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange dunne linten en doe bij de kool.

3
3
  • 2 stronken roodlof

Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof, snijd in schuine dunne reepjes en voeg ook toe.

4
4
  • 2 mandarijnen

Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Meng door de salade.

5
5
  • 1 mandarijn
  • 4 el mayonaise
  • 1 el sriracha hot chilisauce

Pers de laatste mandarijn uit. Meng het sap met de mayonaise en sriracha tot een dressing.

6
6
  • 100 g zongerijpte granaatappelpitjes
  • 100 g verse gekookte en gepelde ri­vier­kreef­tjes

Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. Verdeel de granaatappelpitjes en rivierkreeftjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.