bewaar
Salade met roodlof, wortelpeterselie en mandarijn
Salade met roodlof, wortelpeterselie en mandarijn
bewaar

Salade met roodlof, wortelpeterselie en mandarijn

Snelle salade voor bij het kerstdiner met rodekool, mandarijn en kreeftjes.

20 min. bereiden
redelijk pittig
0waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

verse rode kool

300 g

wortelpeterselie

2 stronken

roodlof

3

mandarijnen

4 el

mayonaise

1 el

sriracha hot chilisauce

100 g

zongerijpte granaatappelpitjes

100 g

verse gekookte en gepelde ri­vier­kreef­tjes

Snelle salade voor bij het kerstdiner met rodekool, mandarijn en kreeftjes.

Aan de slag

1

Snijd de rodekool eerst in parten en dan in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een schaal. Schaaf de wortelpeterselie met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange dunne linten en doe bij de kool. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof, snijd in schuine dunne reepjes en voeg ook toe.

2

Pel ⅔ van de mandarijnen en haal de partjes los. Meng door de salade. Pers de rest van de mandarijn uit. Meng het sap met de mayonaise en sriracha tot een dressing. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. Verdeel de granaatappelpitjes en rivierkreeftjes erover.