bewaar
Sushi met garnalen op een stokje
Sushi met garnalen op een stokje
bewaar

Sushi met garnalen op een stokje

Sushi op een stokje voor de borrel: het beste borrelidee ever! Itadakimasu!

40 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

15 porties

250 g

sushirijst

75 ml

rijstazijn

½

komkommer

175 g

verse zongerijpte mangostukjes

5

norivellen

125 g

koelverse zeewiersalade

100 g

verse gekookte en gepelde garnaal

50 g

sojabonen

1 tl

wasabipaste

3 el

kewpiemayonaise

3 el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • sushimatje

  • houten satéprikkers

Sushi op een stokje voor de borrel: het beste borrelidee ever! Itadakimasu!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.

2

Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze vervolgens tot repen van 7 cm lang. Snijd circa de helft van de mangostuk in zoveel stukken van ca. 1½ cm als je hapjes maakt. Snijd de rest van de mangostukjes in reepjes.

3

Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Laat de zeewiersalade goed uitlekken. Verdeel de komkommer, mangoreepjes en zeewiersalade in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan mangoreepjes, komkommer en zeewiersalade.

4

Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd 1½ cm van de zijkanten van de rollen. Deze worden niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Rijg aan elke satéprikker in willekeurige volgorde 2 sushirollen,1 blokje mango, 1 garnaal en 1 of 2 sojabonen.

5

Meng de wasabipaste met de kewpiemayonaise. Serveer de sushistokjes met de mayo en de sojasaus.

serveertipPrik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool, zodat ze mooi rechtop staan.

serveertipLeuk en lekker met extra sojabonen.

Sushi met garnalen op een stokje

Instructievideo - 00:27 min.