Sushi met garnalen op een stokje
Sushi op een stokje voor de borrel: het beste borrelidee ever! Itadakimasu!

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 75 ml rijstazijn
- ½ komkommer
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
- 5 norivellen
- 125 g koelverse zeewiersalade
- 100 g verse gekookte en gepelde garnalen
- 50 g sojabonen
- 1 tl wasabipaste
- 3 el kewpiemayonaise
- 3 el sojasaus
Keukenspullen
- sushimatje
- 15 houten satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.
- Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze vervolgens tot repen van 7 cm lang. Snijd circa de helft van de mangostuk in zoveel stukken van ca. 1½ cm als je hapjes maakt. Snijd de rest van de mangostukjes in reepjes.
- Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Laat de zeewiersalade goed uitlekken. Verdeel de komkommer, mangoreepjes en zeewiersalade in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan mangoreepjes, komkommer en zeewiersalade.
- Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd 1½ cm van de zijkanten van de rollen. Deze worden niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Rijg aan elke satéprikker in willekeurige volgorde 2 sushirollen,1 blokje mango, 1 garnaal en 1 of 2 sojabonen.
- Meng de wasabipaste met de kewpiemayonaise. Serveer de sushistokjes met de mayo en de sojasaus.
serveertip:
Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool, zodat ze mooi rechtop staan.
serveertip:
Leuk en lekker met extra sojabonen.

Sushi met garnalen op een stokje
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 115 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 320 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Sushi met garnalen op een stokje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sushi met garnalen op een stokje
- 250 g sushirijst
- 75 ml rijstazijn
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.
- ½ komkommer
Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën.
Halveer deze vervolgens tot repen van 7 cm lang.
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
Snijd circa de helft van de mangostuk in zoveel stukken van ca. 1½ cm als je hapjes maakt. Snijd de rest van de mangostukjes in reepjes.
- 5 norivellen
Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.
- 125 g koelverse zeewiersalade
Laat de zeewiersalade goed uitlekken. Verdeel de komkommer, mangoreepjes en zeewiersalade in 5 porties.
Leg in het midden van elk norivel een baan mangoreepjes, komkommer en zeewiersalade.
Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.
Snijd 1½ cm van de zijkanten van de rollen. Deze worden niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
- 100 g verse gekookte en gepelde garnalen
- 50 g sojabonen
Rijg aan elke satéprikker in willekeurige volgorde 2 sushirollen,1 blokje mango, 1 garnaal en 1 of 2 sojabonen.
- 1 tl wasabipaste
- 3 el kewpiemayonaise
- 3 el sojasaus
Meng de wasabipaste met de kewpiemayonaise. Serveer de sushistokjes met de mayo en de sojasaus.
serveertip:
Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool, zodat ze mooi rechtop staan.
serveertip:
Leuk en lekker met extra sojabonen.