5 unieke menu's om thuis uit eten te gaan

Uit eten betekent voor velen verwennerij, gezelligheid en verbinding met gezelschap. Daarnaast eet je vaak anders dan dat je thuis doet. Helaas kunnen we op dit moment niet meer uit eten, maar we kunnen het gevoel van uit eten wel in huis halen. Ook thuis kan je namelijk de tafel mooi maken (misschien nog wel mooier), het gezellig maken met kaarslicht, een klein gezelschap uitnodigen en net even anders eten dan dat je normaal gesproken doet. Met onderstaande thuis-uit-eten-menu’s kan je thuis net doen alsof je in een restaurant zit. Je eigen restaurant nog wel.

Om thuis nog makkelijker culinaire gerechten op tafel te zetten is er Culii. Culinaire gerechten die je met één klik kan bestellen en ook nog binnen 20 à 30 minuten op tafel staan.

Menu 1: romantisch diner voor 2

Een diner voor 2, daar is de Italiaanse keuken heel geschikt voor. Beginnend met een aperitivo en een uitgebreide borrelplank. Om daarna, samen met je partner én glas wijn, de keuken in te duiken voor zelfgemaakte ravioli. De afsluitende klassieker mag in dit menu natuurlijk niet ontbreken. Samen uit een heerlijke bak tiramisu lepelen. Mmm... romantisch thuis uit eten.

Menu 2: makkelijk vegetarisch uitpakken

Of je nu zelf vegetarisch eet, je gasten of dat je je gezin wilt overtuigen om iets vaker vegetarisch te eten, dit menu zal iedereen verrassen. Zonder poespas heb je makkelijk 3 vegetarische gerechten op tafel. Eetsmakelijk!

Menu 3: voor het hele gezin

Samen in de keuken kokkerellen maakt het een stuk gezellig (of chaotischer, maar hé, gezelligheid boven alles). Deze 3 gerechten zijn leuk om met kinderen te maken en nóg leuker om samen op te eten. Moet je je kinderen nog een beetje enthousiast maken? Bekijk dan de Allerhande Kids omgeving om ze het lekkers alvast te laten zien. Zo wordt thuis uit eten zeker een succes!

Menu 4: koken als een chefkok

Ben jij al een aardige chefkok en heb je zin in een uitdagender menu? Of wil je je gasten in het zonnetje zetten met een chique diner? Dan zit je met deze gerechten, gemaakt door chefkoks, in de goede richting.

Menu 5: verrassingsmenu bij je favoriete restaurant

Het voordeel van uit eten gaan is ook dat je juist een keer niet zelf in de keuken hoeft te staan. Ondanks dat we op dit moment niet naar ze toe kunnen, hebben veel restaurants wel een menu die je kan afhalen. Thuis warm je alles op en je zet het zo op tafel. Dim het licht en maak het thuis extra gezellig met kaarsjes en een echte dinersetting. Verwennerij voor jezelf én je helpt de horeca in deze gekke tijd. Win-win!

Meer lezen?

Wat heb je allemaal nodig voor gourmetten?

Het is een hele klus om niets te vergeten wanneer je gaat gourmetten. Geen nood, wij helpen graag met een overzichtelijk gourmet boodschappenlijstje.

Bekijk tips voor je gourmetboodschappelijst

5 tips om je aangebrande pan schoon te maken

Dagelijks gebruik jij pannen, hierin bak je jou favorieten gerechten. Maar na een korte tijd, bakt de pan alweer aan. Hoe maak jij jouw aangebrande pan weer schoon?

Lees meer over hoe jij je aangebrande pan schoonmaakt

De top 5 populaire wijnsoorten op een rij

Er zijn veel wijnsoorten en als beginnende wijndrinker kan je soms weleens verdwalen in de keuze. Daarom vind je hieronder een populaire en bekende top 5 van rode- en witte wijnsoorten.

Lees meer over wijnsoorten