Ti­ra­mi­su

La dolce vita aan de kersttafel... dit klassieke Italiaanse recept verveelt nooit!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(16) waardeer
italiaans nagerecht La dolce vita aan de kersttafel... dit klassieke Italiaanse recept verveelt nooit! 8 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • theezeefje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de espresso en laat afkoelen. Splits de eieren, houd de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf.
  2. Klop de dooiers met de suiker in een andere kom tot een luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
  3. Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de ovenschaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de (thee)zeef met de helft van de cacaopoeder. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de rest van de cacaopoeder erboven en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

Tip:

Let op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Tip:

Tiramisu zonder ei? Zoek op de site op 1192932 voor het recept.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 44 g
    waarvan suikers 36 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su

1
1
  • 200 ml espresso

Zet de espresso en laat afkoelen.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Splits de eieren, houd de dooiers apart.

3
3

Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf.

4
4
  • 125 g fijne kristalsuiker

Klop de dooiers met de suiker in een andere kom tot een luchtige crème.

5
5
  • 500 g mascarpone

Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.

6
6
  • 125 g lange vingers

Schenk de espresso in een diep bord. Doop de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de ovenschaal ermee.

7
7
  • 5 g cacaopoeder

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.

8
8
  • 125 g lange vingers

Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.

9
9
  • 5 g cacaopoeder

Bestuif de rest van de cacaopoeder erboven en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.