Tiramisu
La dolce vita aan de kersttafel... dit klassieke Italiaanse recept verveelt nooit!

Advertentie
Ingrediënten
- 200 ml espresso
- 4 middelgrote eieren
- 125 g fijne kristalsuiker
- 500 g mascarpone
- 250 g lange vingers
- 10 g cacaopoeder
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
- theezeefje
Advertentie
Bereiden
- Zet de espresso en laat afkoelen. Splits de eieren, houd de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf.
- Klop de dooiers met de suiker in een andere kom tot een luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
- Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de ovenschaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de (thee)zeef met de helft van de cacaopoeder. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de rest van de cacaopoeder erboven en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Tip:
Let op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Tip:
Tiramisu zonder ei? Zoek op de site op 1192932 voor het recept.
bewaartip:
Je kunt de tiramisu maximaal een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 9 g
-
koolhydraten 44 g
waarvan suikers 36 g -
vet 29 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 80 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Tiramisu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tiramisu
- 200 ml espresso
Zet de espresso en laat afkoelen.
- 4 middelgrote eieren
Splits de eieren, houd de dooiers apart.
Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf.
- 125 g fijne kristalsuiker
Klop de dooiers met de suiker in een andere kom tot een luchtige crème.
- 500 g mascarpone
Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
- 125 g lange vingers
Schenk de espresso in een diep bord. Doop de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de ovenschaal ermee.
- 5 g cacaopoeder
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.
- 125 g lange vingers
Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
- 5 g cacaopoeder
Bestuif de rest van de cacaopoeder erboven en laat minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
bewaartip:
Je kunt de tiramisu maximaal een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.