Cho­co­la­de-ka­ra­mel­plaat­koek van Don­na Hay

Pure chocolade + dadels en havervlokken = de perfecte plaatkoek.

  • 24 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
Pure chocolade + dadels en havervlokken = de perfecte plaatkoek. 24 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik (20 x 20 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • magnetron

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier en laat aan 2 zijden het papier 4 cm overhangen.
  2. Verhit een steelpan op laag vuur en laat hierin de boter al roerend smelten. Maal het kokos, de havervlokken en 6 dadels fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en meng tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over het bakblik en druk stevig aan. Bak de bodem in ca. 15 min. in de oven tot hij goudbruin is. Laat ca. 1 uur afkoelen.
  3. Meng voor de karamel de rest van de dadels met de tahin, ahornsiroop en vanille 3 min. in de keukenmachine tot een gladde massa. Verdeel over de bodem in het bakblik en zet 15 min. in de vriezer tot de karamel hard is.
  4. Meng de chocolade en olie in een magnetronbestendig schaaltje. Zet 30 sec. op vol vermogen in de magnetron. Roer door en herhaal tot de chocolade is gesmolten. Schenk over de plaatkoek. Zet 30 min. in de vriezer tot de chocolade hard is.
  5. Til de koek met het bakpapier uit het blik. Snijd hem met een natgemaakt scherp mes in stukjes. Bewaar tot gebruik in de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Chocolade-karamelplaatkoek van Donna Hay

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de-ka­ra­mel­plaat­koek van Don­na Hay

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier en laat aan 2 zijden het papier 4 cm overhangen.

2
2
  • 80 g ongezouten roomboter

Verhit een steelpan op laag vuur en laat hierin de boter al roerend smelten.

3
3
  • 80 g geraspte kokos
  • 45 g havervlokken
  • 6 verse dadels

Maal het kokos, de havervlokken en de dadels fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en meng tot een gladde massa.

4
4

Verdeel het mengsel over het bakblik en druk stevig aan. Bak de bodem in ca. 15 min. in de oven tot hij goudbruin is. Laat ca. 1 uur afkoelen.

5
5
  • 15 verse dadels
  • 90 g tahin
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl vanillearoma

Meng voor de karamel de rest van de dadels met de tahin, ahornsiroop en vanille 3 min. in de keukenmachine tot een gladde massa.

6
6

Verdeel over de bodem in het bakblik en zet 15 min. in de vriezer tot de karamel hard is.

7
7
  • 150 g pure chocolade
  • 1 el zonnebloemolie

Meng de chocolade en olie in een magnetronbestendig schaaltje. Zet 30 sec. op vol vermogen in de magnetron.

8
8

Roer door en herhaal tot de chocolade is gesmolten. Schenk over de plaatkoek. Zet 30 min. in de vriezer tot de chocolade hard is.

9
9

Til de koek met het bakpapier uit het blik. Snijd hem met een natgemaakt scherp mes in stukjes. Bewaar tot gebruik in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.