Jam­koek­jes van Don­na Hay

Ieder kind houdt van koken met zijn handen, en laat dat nou net de bedoeling zijn bij de jamkoekjes.

  • kindergerecht
  • 16 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(3) waardeer
kindergerecht Ieder kind houdt van koken met zijn handen, en laat dat nou net de bedoeling zijn bij de jamkoekjes. 16 stuks
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe het boekweitmeel, amandelmeel, de ahornsiroop en de olie in een grote kom en meng goed met een spatel.
  2. Rol met schone handen 1 el van het deeg tot een balletje, druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je duim een holletje in het midden van elk koekje. Vul elk kuiltje met 1 tl jam.
  3. Bak de koekjes in ca. 18-20 min. of tot ze superbruin en knapperig zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Jamkoekjes van Donna Hay

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jam­koek­jes van Don­na Hay

1
1
  • 160 g boekweitmeel
  • 90 g amandelmeel
  • 125 ml ahornsiroop
  • 80 ml extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe het boekweitmeel, amandelmeel, de ahornsiroop en de olie in een grote kom en meng goed met een spatel.

2
2

Rol met schone handen 1 el van het deeg tot een balletje, druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el fruitspread framboos minder suiker

Druk met je duim een holletje in het midden van elk koekje. Vul elk kuiltje met 1 tl jam.

4
4

Bak de koekjes in ca. 18-20 min. of tot ze superbruin en knapperig zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.