bewaar
Jamkoekjes van Donna Hay
Jamkoekjes van Donna Hay
bewaar

Jamkoekjes van Donna Hay

Ieder kind houdt van koken met zijn handen, en laat dat nou net de bedoeling zijn bij de jamkoekjes.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

160 g

boekweitmeel

90 g

amandelmeel

125 ml

ahornsiroop

80 ml

extra vierge olijfolie

2 el

fruitspread framboos minder suiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Ieder kind houdt van koken met zijn handen, en laat dat nou net de bedoeling zijn bij de jamkoekjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe het boekweitmeel, amandelmeel, de ahornsiroop en de olie in een grote kom en meng goed met een spatel.

2

Rol met schone handen 1 el van het deeg tot een balletje, druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je duim een holletje in het midden van elk koekje. Vul elk kuiltje met 1 tl jam.

3

Bak de koekjes in ca. 18-20 min. of tot ze superbruin en knapperig zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op een rooster afkoelen.