Lavacakejes met pindakaas en chocolade
Wanneer je 'm opensnijdt, hoort de pindakaas uit het cakeje te lopen. Dan is-ie perfect!
Ingrediënten
4 personen
1 el
zonnebloemolie
½ el
cacaopoeder
120 g
pure chocolade 58%
70 g
ongezouten roomboter
20 g
tarwebloem
40 g
kristalsuiker
3
middelgrote eieren
4 el
pindakaas karamel-zeezout
Dit heb je nodig
ovenvaste schaaltjes (Ø 7 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao. Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Meng de bloem met de suiker. Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers los met het hele ei. De twee eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem en de eieren met een spatel snel maar goed door de chocolade. Verdeel over de schaaltjes.
Schep met behulp van 2 eetlepels in elk schaaltje 1 el pindakaas. Duw een beetje naar beneden, zodat de pindakaas niet of nauwelijks zichtbaar is. Zet de schaaltjes 14 min. in de oven. Laat 1 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op bordjes. Serveer direct.
Lavacakejes met pindakaas en chocolade
Instructievideo - 00:41 min.
Lavacakejes met pindakaas en chocolade
Wanneer je 'm opensnijdt, hoort de pindakaas uit het cakeje te lopen. Dan is-ie perfect!

nagerecht
4 personen
525 kcal
20 min. bereiden
14 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao. Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Meng de bloem met de suiker. Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers los met het hele ei. De twee eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem en de eieren met een spatel snel maar goed door de chocolade. Verdeel over de schaaltjes.
Schep met behulp van 2 eetlepels in elk schaaltje 1 el pindakaas. Duw een beetje naar beneden, zodat de pindakaas niet of nauwelijks zichtbaar is. Zet de schaaltjes 14 min. in de oven. Laat 1 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op bordjes. Serveer direct.
bereidingstip:Je kunt dit nagerecht tot en met het vullen van de schaaltjes maximaal een dag van tevoren maken. Zet afgedekt in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven zet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 el zonnebloemolie
½ el cacaopoeder
120 g pure chocolade 58%
70 g ongezouten roomboter
20 g tarwebloem
40 g kristalsuiker
3 middelgrote eieren
4 el pindakaas karamel-zeezout
Dit heb je nodig
ovenvaste schaaltjes (Ø 7 cm, ingevet)