bewaar
Lavacakejes met pindakaas en chocolade
Lavacakejes met pindakaas en chocolade
bewaar

Lavacakejes met pindakaas en chocolade

Wanneer je 'm opensnijdt, hoort de pindakaas uit het cakeje te lopen. Dan is-ie perfect!

20 min. bereiden
14 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

zonnebloemolie

½ el

cacaopoeder

120 g

pure chocolade 58%

70 g

ongezouten roomboter

20 g

tarwebloem

40 g

kristalsuiker

3

middelgrote eieren

4 el

pindakaas karamel-zeezout

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes (Ø 7 cm, ingevet)

Wanneer je 'm opensnijdt, hoort de pindakaas uit het cakeje te lopen. Dan is-ie perfect!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao. Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Meng de bloem met de suiker. Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers los met het hele ei. De twee eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem en de eieren met een spatel snel maar goed door de chocolade. Verdeel over de schaaltjes.

2

Schep met behulp van 2 eetlepels in elk schaaltje 1 el pindakaas. Duw een beetje naar beneden, zodat de pindakaas niet of nauwelijks zichtbaar is. Zet de schaaltjes 14 min. in de oven. Laat 1 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op bordjes. Serveer direct.

tip

bereidingstipJe kunt dit nagerecht tot en met het vullen van de schaaltjes maximaal een dag van tevoren maken. Zet afgedekt in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven zet.

Lavacakejes met pindakaas en chocolade

Instructievideo - 00:41 min.