La­va­ca­ke­jes met pin­da­kaas en cho­co­la­de

Wanneer je 'm opensnijdt, hoort de chocolade uit het cakeje te lopen. Dan is-ie perfect!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 14 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Wanneer je 'm opensnijdt, hoort de chocolade uit het cakeje te lopen. Dan is-ie perfect! 4 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ovenvaste schaaltjes (Ø 7 cm, ingevet)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao. Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie).
  2. Meng de bloem met de suiker. Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers los met het hele ei. De twee eiwitten worden niet gebruikt. Schep met behulp van 2 eetlepels in elk schaaltje 1 el pindakaas. Duw een beetje naar beneden, zodat de pindakaas niet of nauwelijks zichtbaar is.
  3. Zet de schaaltjes 14 min. in de oven. Laat 1 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op bordjes. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit nagerecht tot en met het vullen van de schaaltjes maximaal een dag van tevoren maken. Zet afgedekt in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven zet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Lavacakejes met pindakaas en chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­va­ca­ke­jes met pin­da­kaas en cho­co­la­de

1
1
  • 1 el zonnebloemolie
  • ½ el cacao

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao.

2
2
  • 120 g pure chocolade 58%
  • 70 g boter

Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie).

3
3
  • 20 g bloem
  • 40 g kristalsuiker
  • 3 eieren

Meng de bloem met de suiker. Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers los met het hele ei. De twee eiwitten worden niet gebruikt.

4
4
  • 4 el pindakaas karamel-zeezout

Schep met behulp van 2 eetlepels in elk schaaltje 1 el pindakaas. Duw een beetje naar beneden, zodat de pindakaas niet of nauwelijks zichtbaar is.

5
5

Zet de schaaltjes 14 min. in de oven.

6
6

Laat 1 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op bordjes. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit nagerecht tot en met het vullen van de schaaltjes maximaal een dag van tevoren maken. Zet afgedekt in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven zet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.