La­va­ca­ke­jes met marsh­mal­lows

Van buiten een gewoon cakeje, van binnen vloeibaar geluk. En deze lavacakejes zijn extra bijzonder door de verstopte marshmallows.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 14 min. oventijd
(4) waardeer
nagerecht Van buiten een gewoon cakeje, van binnen vloeibaar geluk. En deze lavacakejes zijn extra bijzonder door de verstopte marshmallows. 6 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 ovenvaste schaaltjes (Ø 7 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao. Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt Laat het mengsel even staan. Meng de bloem in een kom met de suiker. Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers in een kom los met het 3e hele ei. De 2 eiwitten worden niet gebruikt. Meng de bloem en eieren met een spatel snel maar goed door de chocolade. Verdeel ⅔ van het beslag over de schaaltjes.
  2. Leg in elk schaaltje een marshmallow op het beslag. Duw een beetje naar beneden, zodat de marshmallows niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Schep de rest van het beslag erover, zodat de marshmallows compleet zijn bedekt. Zet de schaaltjes 14 min. in de oven. Haal eruit en laat 2 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op de bordjes. Bestuif met poedersuiker, versier met de minimallows en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit nagerecht tot en met het vullen van de schaaltjes maximaal een dag van tevoren maken. Zet afgedekt in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven zet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 33 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Lavacakejes met marshmallows

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­va­ca­ke­jes met marsh­mal­lows

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • ½ el cacaopoeder

Vet de ovenschaaltjes in met de olie en bestrooi de binnenkant van de schaaltjes met de cacao.

3
3
  • 200 g melkchocolade
  • 50 g ongezouten roomboter

Hak de chocolade grof en verwarm samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt

4
4
  • 125 g tarwebloem
  • 50 g kristalsuiker

Laat het mengsel even staan. Meng de bloem in een kom met de suiker.

5
5
  • 3 middelgrote eieren

Splits ⅔ van de eieren en klop de dooiers in een kom los met het 3e hele ei. De 2 eiwitten worden niet gebruikt.

6
6

Meng de bloem en eieren met een spatel snel maar goed door de chocolade. Verdeel ⅔ van het beslag over de schaaltjes.

7
7
  • 6 marshmallows

Leg in elk schaaltje een marshmallow op het beslag. Duw een beetje naar beneden, zodat de marshmallows niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

8
8

Schep de rest van het beslag erover, zodat de marshmallows compleet zijn bedekt. Zet de schaaltjes 14 min. in de oven.

9
9

Haal eruit en laat 2 min. staan. Keer de (hete!) bakjes voorzichtig om op de bordjes.

10
10
  • 2 el poedersuiker
  • 6 el mini marshmallows

Bestuif met poedersuiker, versier met de minimallows en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit nagerecht tot en met het vullen van de schaaltjes maximaal een dag van tevoren maken. Zet afgedekt in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor je ze in de oven zet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.