bewaar
Hasselbackpompoen met sinaasappel, quinoa en aardappelkaantjes
Hasselbackpompoen met sinaasappel, quinoa en aardappelkaantjes
bewaar

Hasselbackpompoen met sinaasappel, quinoa en aardappelkaantjes

Dit is pompoen op z'n allermooist. Lekker als hoofdgerecht, maar ook goed te combineren met eendenborst of garnalen.

1 uur bereiden
50 min. oventijd
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

flespompoen

3 el

zonnebloemolie

1 tl

zeezout

1 el

keukenstroop

25 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

½

sjalot

1

kleine teen knoflook

1 takje

verse tijm

100 g

quinoa

250 ml

groentebouillon van tablet

2

grote vastkokende aardappelen

2

medium handsinaasappels

1

citroen

2 kropjes

babyromainesla

5 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Dit is pompoen op z'n allermooist. Lekker als hoofdgerecht, maar ook goed te combineren met eendenborst of garnalen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Schil beide helften met een dunschiller en leg met de snijkant naar beneden op een snijplank. Snijd met een mes in de breedte in plakjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de helften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met ⅓ van de zonnebloemolie en bestrooi met zeezout. Rooster 50 min. in het midden van de oven.

2

Verwarm ondertussen de stroop met de boter. Neem de pompoen na 20 min. uit de oven en bestrijk rondom met het stroopmengsel. Bak nog ca. 30 min. in het midden van de oven en bestrijk elke 10 min. met het stroopmengsel.

3

Maak ondertussen de quinoa. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en tijm. Voeg de quinoa toe en schep om. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Maak de aardappelkaantjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Spoel ze af in een vergiet en dep droog. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aardappelkaantjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Schil de sinaasappels, snijd de vruchten in plakken en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de slakropjes elk in 6 parten en bestrijk de snijkanten met de rest van de olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sla 2 min. op de snijkanten.

6

Leg de pompoenhelften op een grote schaal. Verdeel de quinoa, sla en de sinaasappel om de pompoen heen en bestrooi met het citroenrasp, de aardappelkaantjes en bieslook.

combinatietipEendenborst en gebakken garnalen zijn er heerlijk bij! Bak 2 eendenborsten (op kamertemperatuur) op de vetkant ca. 7 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Bestrooi de vleeskant met peper en zout en bak de vleeskant 4 min. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer bij de pompoen.