bewaar
Soezen met ijs en nougatine
Soezen met ijs en nougatine
bewaar

Soezen met ijs en nougatine

Vul je soes met ijs in plaats van room en strooi er nougatine overheen voor een extra feestelijk kersttoetje.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

6 porties

60 ml

halfvolle melk

40 ml

water

40 g

ongezouten roomboter

60 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

zout

2

middelgrote eieren

6 bollen

vanilleroomijs

6 el

nougatine in bakje

4 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)

  • bakpapier

Vul je soes met ijs in plaats van room en strooi er nougatine overheen voor een extra feestelijk kersttoetje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm ondertussen voor het soezendeeg de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het meel en zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen. Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg 3-4 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan. Neem van het vuur en leg in een kom.

2

Laat het deeg 4-5 min. afkoelen, roer regelmatig met een spatel. Kluts de eieren en weeg 90 g ei (per 6 stuks) af. Meng het ei beetje voor beetje met een spatel (of keukenmachine met deeghaken) door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Schep in een spuitzak.

3

Spuit met de spuitzak 6 flinke soezen (per 6 personen) van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in 20-25 min. goudbruin en gaar. Doe de ovendeur tussendoor niet open. Laat de soezen 30 min. afkoelen. Snijd de soezen overlangs doormidden.

4

Schep 6 grote of 12 kleine bollen vanilleroomijs en verdeel deze over de onderkant van de soezen. Bestrooi met de nougatine. Dek af met de bovenkant van de soes. Bestrooi de bovenkant met de poedersuiker en serveer direct.