Zomer op z'n lekkerst

Warme zomerdagen zijn in aantocht. De frisse zomergroente en –fruit geven verkoeling. We mochten ze aan het einde van de lente al proeven, maar de aardbei is nu op z'n lekkerst. Of neem bijvoorbeeld spinazie. Vers van het land. Weer of geen weer, met deze zomergroente en –fruit haal je de zomer gewoon in huis.

Spinazie: lekker knapperig

Spinazie groeit goed op Nederlandse bodem. Deze groene krachtpatser kan je beter niet snijden. Hierdoor kan de spinazie sneller bederven en gaan voedingsstoffen verloren. Wist je dat wanner spinazie in de Bonus is, we tien weken van tevoren extra veel zaadjes zaaien? Zo zorgen we voor voldoende voorraad.

Typisch zomerfruit: aardbeien

Wie houdt er niet van aardbeien? Dit populaire zachtfruit heeft terecht de bijnaam zomerkoninkje. In de zomermaanden zijn Nederlandse aardbeien volop verkrijgbaar en hebben ze een heerlijke zoete smaak.

De zomerse dorstlesser: watermeloen

Een koude watermeloen eten op een hete dag? Heerlijk verfrissend op warme zomerdagen! Een watermeloen heet niet voor niets watermeloen, want het bestaat voor 95% uit water. Daarnaast is het een bron van vitamine C, dat mede zorgt voor een goede weerstand. Verfrissend en gezond, twee vliegen in één klap dus! Je kan watermeloen ook in de keuken goed gebruiken. Bekijk deze watermeloenrecepten en lees nog meer over het zomerse fruit.

Meer lezen?

Groene asperges

Lentegroente en -fruit

Lees meer over de groente- en fruitsoorten uit de lente en hoe jij de lente in de keuken kan halen.

Lees meer over groente en fruit in de lente
Herfstgroente- en fruit

Herfstgroente en -fruit

Ondanks het sombere weer is de herfst een kleurrijk seizoen. De kleuren van de bomen veranderen langzaam en in de keuken maken we plaats voor soepen en stoofpotjes.

Lees meer over groente en fruit in de herfst
Wintergroente- en fruit

Wintergroente en -fruit

Verwarm jezelf in de koudste tijd van het jaar. Met deze groentesoorten maak je de lekkerste soep, stamppot of ovenschotels.

Lees meer over groente en fruit in de winter