Recepten met frambozen
Frambozen zijn het ultieme zomerfruit. Gelukkig is de vrucht tegenwoordig het hele jaar door te krijgen, waardoor je zo vaak als je wilt kunt genieten van frambozentaart, frambozencheesecake, frambozenbavarois en frambozensmoothies.

Frambozencharlotte maken
Ingrediënten
6 personen
5 blaadjes
gelatine
500 g
verse frambozen
250 ml
verse slagroom
3 el
kristalsuiker
250 g
Griekse yoghurt
350 g
lange vingers
15 g
poedersuiker
Dit heb je nodig
pan Ø 14 cm
feestelijk lint
- Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.
- Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.