Pavlova bombe
Spectaculair kersttoetje gezocht? Ga voor deze pavlova bombe gevuld met vanillemousse en frambozen- en mangocoulis.
40 min. bereiden, 1 uur 30 min. oventijd, 3 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
120 ml
220 g
1½ tl
¼ tl
1 tl
10 g
6
90 ml
90 ml
9 el
3 tl
3 tl
6 blaadjes
Dit heb je nodig
handmixer
met bakpapier beklede bakplaat
paletmes
ijsbolletjestang
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met de handmixer met vetvrije gardes schuimig. Voeg de suiker al mixend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena en het zout erboven en voeg de azijn toe. Mix tot een egale meringue.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Teken 6 rondjes van 8 cm op het bakpapier met voldoende ruimte tussen de cirkels en leg ondersteboven op de bakplaat.
Schep de meringue met de ijsbolletjestang in hoopjes in de cirkels en maak met een paletmes rond als een koepel. Bak 1.5 uur in de oven, zet de oven uit en laat nog 2 uur in de gesloten oven staan. Maak de oven ondertussen niet open. Haal uit de oven en laat nog 1 uur afkoelen op de bakplaat.
Prik met een scherp mesje een klein gaatje in de onderkant van de pavlova’s. Schenk de mango- en frambozencoulis erin en top af met de helft van de vanillemousse om het gat te dichten.
Verdeel de rest van de mousse in mooie toefjes over de pavlova’s. Verdeel de pistachenoten, smaakparels, frambozen en blaadjes munt erover.
- serveertipBestrooi eventueel met poedersuiker.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pavlova bombe
Spectaculair kersttoetje gezocht? Ga voor deze pavlova bombe gevuld met vanillemousse en frambozen- en mangocoulis.

nagerecht
6 personen
40 min. bereiden
3 uur wachten
1 uur 30 min. oventijd
Aan de slag
Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met de handmixer met vetvrije gardes schuimig. Voeg de suiker al mixend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena en het zout erboven en voeg de azijn toe. Mix tot een egale meringue.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Teken 6 rondjes van 8 cm op het bakpapier met voldoende ruimte tussen de cirkels en leg ondersteboven op de bakplaat.
Schep de meringue met de ijsbolletjestang in hoopjes in de cirkels en maak met een paletmes rond als een koepel. Bak 1.5 uur in de oven, zet de oven uit en laat nog 2 uur in de gesloten oven staan. Maak de oven ondertussen niet open. Haal uit de oven en laat nog 1 uur afkoelen op de bakplaat.
Prik met een scherp mesje een klein gaatje in de onderkant van de pavlova’s. Schenk de mango- en frambozencoulis erin en top af met de helft van de vanillemousse om het gat te dichten.
Verdeel de rest van de mousse in mooie toefjes over de pavlova’s. Verdeel de pistachenoten, smaakparels, frambozen en blaadjes munt erover.
serveertip:Bestrooi eventueel met poedersuiker.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
120 ml vloeibaar eiwit
220 g fijne kristalsuiker
1½ tl maizena
¼ tl zout
1 tl natuurazijn
10 g gepelde pistachenoten
6 frambozen
90 ml AH Excellent fruitcoulis mango
90 ml AH Excellent fruitcoulis framboos
9 el AH Excellent Kerstmaker romige mousse vanille
3 tl AH Excellent smaakparels framboos
3 tl AH Excellent smaakparels passion
6 blaadjes verse munt
Dit heb je nodig
handmixer
met bakpapier beklede bakplaat
paletmes
ijsbolletjestang




