Fram­bo­zen­taart

Iets te vieren? Dat vraagt om frambozen en witte chocolade. Een feestelijkere combinatie is er niet.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(235)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Iets te vieren? Dat vraagt om frambozen en witte chocolade. Een feestelijkere combinatie is er niet. 12 stuks
3 235

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • steunvulling
  • taartvorm (Ø 28 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in blokjes. Roer de boter en de helft van de suiker in een kom tot een glad mengsel. Zeef de bloem en meng door het mengsel. Kneed tot kruimelig deeg. Splits de eieren. Voeg de dooiers en het water samen. Voeg toe aan het deeg, kneed tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het 1uur rusten in de koelkast. Ontdooi de frambozen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit. Vet de taartvorm in en bekleed deze met deeg. Leg bovenop het deeg bakpapier met steunvulling. Bak de deegbodem 10 min. in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en bak daarna nog 10 min. tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen.
  3. Breek de chocolade in stukjes. Hang de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met niet kokend water (au bain-marie). Laat al roerend smelten. Strijk de chocolade over de afgekoelde taartbodem en laat stollen. Week ondertussen de gelatine blaadjes 5 min. in koud water. Knijp de gelatine uit, doe in een steelpan met 3 el water en laat op laag vuur oplossen. Laat 5 min. afkoelen. Prak de diepvries frambozen in een schaal, laat uitlekken. Meng met de mascarpone, de rest van de suiker en de gelatine. Zet 30 min. in de ijskast.
  4. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem, strijk de bovenkant glad. Verdeel de verse frambozen over de taart.

Tip:

Als steunvulling kunt u bijvoorbeeld gedroogde spliterwten of bonen nemen, of hittebestendige speelknikkers.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frambozentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­taart

1
1
  • 150 g zachte roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 250 g bloem

Snijd de boter in blokjes. Roer de boter en de helft van de suiker in een kom tot een glad mengsel. Zeef de bloem en meng door het mengsel. Kneed tot kruimelig deeg.

2
2
  • 2 eieren
  • 1 el water
  • 250 frambozen diepvries

Splits de eieren. Voeg de dooiers en het water samen. Voeg toe aan het deeg, kneed tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het 1uur rusten in de koelkast. Ontdooi de frambozen.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit. Vet de taartvorm in en bekleed deze met deeg. Leg bovenop het deeg bakpapier met steunvulling.

5
5

Bak de deegbodem 10 min. in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en bak daarna nog 10 min. tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen.

6
6
  • 50 g witte chocolade

Breek de chocolade in stukjes. Hang de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met niet kokend water (au bain-marie). Laat al roerend smelten. Strijk de chocolade over de afgekoelde taartbodem en laat stollen.

7
7
  • 4 gelatine

Week ondertussen de gelatine blaadjes 5 min. in koud water. Knijp de gelatine uit, doe in een steelpan met 3 el water en laat op laag vuur oplossen. Laat 5 min. afkoelen.

8
8
  • 250 mascarpone

Prak de diepvries frambozen in een schaal, laat uitlekken. Meng met de mascarpone, de rest van de suiker en de gelatine. Zet 30 min. in de ijskast.

9
9
  • 125 verse frambozen

Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem, strijk de bovenkant glad. Verdeel de verse frambozen over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.