bewaar
Frambozenbrownies
Frambozenbrownies
bewaar

Frambozenbrownies

Een droom voor chocoholics, deze brownies met frambozen en witte chocolade.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur wachten
844waarderingen

Ingrediënten

18 porties

250 g

ongezouten roomboter

250 g

pure chocolade

1

vanillestokje

6

middelgrote eieren

200 g

witte basterdsuiker

200 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

witte chocolade

250 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Een droom voor chocoholics, deze brownies met frambozen en witte chocolade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

2

Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Breek ondertussen de pure chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter tot deze is gesmolten.

3

Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de eieren in een grote kom. Klop in 3 min. luchtig met een mixer en voeg de suiker in delen toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door.

4

Breek de witte chocolade in stukjes en meng de helft van de chocolade met de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Snijd in stukken. Bon appétit!

serveertipServeer met frambozencoulis (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Frambozenbrownies

Instructievideo - 02:59 min.