bewaar
Frambozen-marshmallow cupcakes
Frambozen-marshmallow cupcakes
bewaar

Frambozen-marshmallow cupcakes

De ideale traktatie op een kinderfeestje!

20 min. bereiden
25 min. oventijd
2 uur wachten
125waarderingen

Ingrediënten

12 porties

150 g

witte chocolade

100 g

ongezouten roomboter

140 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

140 g

kristalsuiker

4

middelgrote eieren

250 g

diepvries framboos

15

marshmallows

2 el

water

Dit heb je nodig

  • papieren cupcakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

De ideale traktatie op een kinderfeestje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes.

2

Doe de chocolade met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.

3

Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Haal de chocolade van het vuur en meng met de suiker en eieren. Spatel vervolgens het bloemmengsel erdoor.

4

Houd 12 frambozen apart en laat ontdooien. Maak de helft van de bevroren frambozen fijn met je vingers en schep door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

5

Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

6

Doe de marshmallows in een schaal met het water. Verwarm 45 sec. op 600 watt in de magnetron. Roer goed door tot een plakkerige consistentie. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de achtergehouden frambozen.

variatietipU kunt de cupcakes versieren met bijvoorbeeld discodip (bakje 80 g).