Ro­ze koe­ken van Rut­ger Bakt

De echte klassieke roze koeken zijn ook heel leuk om zelf te maken, Rutger leert je hoe.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 16 min. oventijd
(0) waardeer
hollands gebak De echte klassieke roze koeken zijn ook heel leuk om zelf te maken, Rutger leert je hoe. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • spuitzak
  • bakplaat
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cupcakevorm in met boter. Laat de frambozen ontdooien. Laat de roomboter en eieren op kamertemperatuur komen.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en poedersuiker in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevorm. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak. Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat eraf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo.
  3. Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.
  4. Prak de ontdooide frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.

bereidingstip:

Om er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de cupcakevorm komen, kun je kleine rondjes van bakpapier knippen en deze na het invetten op de bodem van de vormpjes leggen.

video

Ro­ze koe­ken van Rut­ger Bakt

Allerhande kookt met... - 01:00 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Roze koeken van Rutger Bakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze koe­ken van Rut­ger Bakt

1
1
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 100 g diepvries frambozen
  • 2 middelgrote eieren

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cupcakevorm in met boter. Laat de frambozen ontdooien. Laat de roomboter en eieren op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 vanille-extract
  • ¼ g zout
  • 110 tarwebloem
  • 20 g maizena
  • ¼ tl bakpoeder

Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en poedersuiker in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag.

3
3

Verdeel het beslag over de cupcakevorm. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak.

4
4

Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol.

5
5

Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat eraf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo.

6
6

Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.

7
7

Prak de ontdooide frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven.

8
8
  • 200 g poedersuiker

Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur.

9
9

Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.

bereidingstip:

Om er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de cupcakevorm komen, kun je kleine rondjes van bakpapier knippen en deze na het invetten op de bodem van de vormpjes leggen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.