bewaar
Roze koeken van Rutger Bakt
Roze koeken van Rutger Bakt
bewaar

Roze koeken van Rutger Bakt

De echte klassieke roze koeken zijn ook heel leuk om zelf te maken, Rutger leert je hoe.

20 min. bereiden
16 min. oventijd
10 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

12 porties

100 g

ongezouten roomboter

100 g

diepvries framboos

2

middelgrote eieren

100 g

witte basterdsuiker

1

vanille-extract

¼ g

zout

110

tarwebloem

20 g

maizena

¼ tl

bakpoeder

200 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • spuitzak

  • bakplaat

  • bakpapier

De echte klassieke roze koeken zijn ook heel leuk om zelf te maken, Rutger leert je hoe.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de cupcakevorm in met boter. Laat de frambozen ontdooien. Laat de roomboter en eieren op kamertemperatuur komen.

2

Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en poedersuiker in een kom en meng kort door elkaar tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevorm. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak. Zet de vorm in de oven en leg een bakplaat op de cupcakevorm. Daardoor worden de cakejes minder bol. Bak ze 10 minuten, haal de bakplaat eraf en bak ze nog 6-11 minuten. De bovenkant van de cakejes blijft erg licht, dat hoort zo.

3

Stort de cakejes op een stuk bakpapier en laat ze 10 minuten op hun kop liggen, zodat de bovenkant mooi plat wordt. Laat de cakejes verder afkoelen op een rooster.

4

Prak de ontdooide frambozen met een vork. Druk de frambozen door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Weeg 50 gram van de frambozenmoes af en doe in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een glazuur. Verwarm het glazuur al roerend tot lauwwarm. Doop de cakejes met de bovenkant in het glazuur en laat ze opdrogen.

tip

bereidingstipOm er zeker van te zijn dat de koeken mooi uit de cupcakevorm komen, kun je kleine rondjes van bakpapier knippen en deze na het invetten op de bodem van de vormpjes leggen.

Roze koeken van Rutger Bakt

Instructievideo - 01:00 min.