t/m vrijdag
Meloensoorten

🍈7x populaire meloensoorten
Dat deze sappige vrucht wereldwijd populair is, begrijpen wij wel. Meloen is natuurlijk een heerlijke dorstlesser tijdens de zomermaanden. Maar wist je dat deze fruitsoort ook heerlijk is in een salade of smoothie? Meloen is te verkrijgen in alle soorten en maten. Wij hebben de 7 populairste soorten voor je op een rijtje gezet:
- Galiameloen
- Watermeloen
- Cantaloupe meloen
- Honingmeloen
- Piel de sapo meloen
- Dino meloen
- Limelon meloen
Galiameloen
De galiameloen herken je aan zijn geelgroene schil met geribbelde stuctuur, die een beetje lijkt op kurk. Het vruchtvlees van de galia is lichtgroen en lekker sappig en zoet. Deze meloensoort is rijk aan vitamine C en vezels. Galiameloen kun je zo als tussendoortje eten, maar zijn ook heerlijk in fruitsalades, smoothies, door de yoghurt of samen met ham.
Een galiameloen is rijp als je de typisch zoete geur gaat ruiken. Dit ruik je het beste als de meloen op kamertemperatuur is. Ook kan je aan de meloen voelen door er zachtjes in te knijpen. De meloen voelt dan zacht aan. Bewaar je galiameloen het beste buiten de koelkast totdat deze rijp is. Daarna is de koelkast de beste plek.

Watermeloen
Watermeloen herken je natuurlijk aan de groen gestreepte schil en roze vruchtvlees. Deze meloensoort is een echte dorstlesser tijdens de hete zomermaanden en is heerlijk om te eten als snack, in een (fruit)salade of cocktail, bijvoorbeeld bij een picknick.Deze meloensoort is niet alleen zoet en verfrissend, maar ook nog eens gezond door onder andere de vitamine C en kalium.
Je kunt checken of de watermeloen rijp is, door er op te kloppen. Dit moet hol klinken. Ook heeft de meloen een gele ligplek en is de schil dof, in plaats van glanzend. Bewaar je watermeloen het beste in de koelkast. Bekijk deze watermeloenrecepten en lees nog meer over dit zomerse fruit.

Cantaloupe meloen
Een cantaloupe meloen is een veelvoorkomende en populaire meloensoort met een geribbelde, ruwe schil en sappig oranje vruchtvlees. De meloen is zoet van smaak en wordt daarom vaak gebruikt in toetjes, zoals in deze meloensalade met stracciatella-ijs, of in zomerse fruitsalades.
Een cantaloupe is rijp als je de schil bij de steel iets kan indrukken én hij lekker zoet ruikt. Ook weegt de meloen zwaarder dan een onrijpe meloen van dezelfde grootte. Bewaar een cantaloupe meloen, net als de galiameloen, op kamertemperatuur tot hij rijp is. Daarna kun je hem in de koelkast bewaren.

Honingmeloen
Deze sappige meloensoort met geeld-gouden schil en lichtgeel vruchtvlees smaakt net als de galiameloen en cantaloupe heerlijk zoet. De honingmeloen heeft haar naam te danken aan het hoge suikergehalte. Je kunt honingmeloen eten als snack, in een (fruit)salade of als dessert. Door de zoete smaak komt deze meloen ook in een hartige salade goed tot zijn recht, zoals in deze meloensalade met geitenkaas.
De zoete geur zul je duidelijk ruiken als de meloen rijp is. Ook kun je de schil zachtjes induwen. Bewaar een onrijpe honingmeloen op kamertemperatuur. Zodra hij rijp is, kun je hem het beste in de koelkast bewaren.

Piel de sapo meloen
De piel de sapo meloen heeft een donkergroene rimpelige schil, die een beetje doet denken aan de huid van een pad. Hier heeft de meloen de naam dan ook aan te danken. Piel de sapo betekent letterlijk 'paddenhuid' in het Spaans. Deze meloensoort is ook een bron van vitamine C en kalium, en dus heerlijk gezond. Deze meloen is perfect voor een frisse salade of als snack. Porbeer bijvoorbeeld deze Mexicaanse fruitsalade met bite.
Hij is rijp als je de schil bij de uiteinden iets kan indrukken én lekker zoet ruikt. Bewaar een piel de sapo meloen op kamertemperatuur. Eenmaal rijp kun je hem in de koelkast bewaren.

Dino meloen
Hij is rijp als je de schil bij de steel iets kan indrukken en hij lekker ruikt. Bewaar een dino meloen op kamertemperatuur tot hij rijp is. Daarna kun je hem het beste in de koelkast bewaren.

Limelon meloen
Gek op zoet én zuur? Dan is de limelon meloen precies wat je zoekt. Deze meloensoort is een een kruising tussen de galiameloen en een limoen. Hij is lekker zoet, maar bevat ook een klein zuurtje. Hierdoor is de limelon meloen de meest verfrissende meloen die je kan vinden. Een echte dorstlesser als snack of in een salade voor de zomermaanden. Of probeer 'm eens als ijsvariant; deze Zuid-Koreaanse ijspop Binggrae Melona is heerlijk verfrissend.
Hij is rijp als je de schil iets kan indrukken en hij een frisse geur verspreidt. Bewaar een onrijpe limelon buiten de koelkast. Zodra hij rijp is, kun je hem in de koelkast bewaren.

Trek gekregen?
Meer lezen?
Handige tips voor buiten eten
Niks is lekkerder dan op een warme zomerdag buiten eten. We geven je graag een paar handige tips voor tijdens het buiten eten met een vleugje inspiratie voor overheerlijke recepten.

Appelsoorten
Er zijn veel soorten appels, elk met hun eigen smaak en textuur. Elstar is de populairste appel: friszoet en sappig, maar vergeet zeker al die andere lekkere appelsoorten niet.
Citrusvruchten
Citrusvruchten zijn de vruchten die groeien aan citrusplanten of citrusbomen. Wij zetten de 11 populairste soorten voor je op een rij.







