5x populaire meloensoorten

Dat deze sappige vrucht wereldwijd populair is, begrijpen wij wel. Meloen is natuurlijk een heerlijke dorstlesser tijdens de zomermaanden. Maar wist je dat deze fruitsoort ook heerlijk is in een salade of smoothie? Meloen is te verkrijgen in alle soorten en maten. Wij hebben de 5 populairste soorten voor je op een rijtje gezet:

 

  1. Galiameloen

  1. Watermeloen

  1. Cantaloupe meloen

  1. Honingmeloen

  1. Piel de sapo meloen

Galiameloen

De galiameloen herken je aan zijn groene schil en oranje vruchtvlees. Deze meloensoort is rijk aan vitamine C en vezels. Galiameloen kun je zo uit het vuistje eten, maar zijn ook heerlijk in fruitsalades, smoothies of door de yoghurt. Benieuwd naar het verschil tussen de galia en cantaloupe meloen? Een galiameloen heeft zachter en sappiger vruchtvlees en smaakt zoeter dan de cantaloupe.

Watermeloen

Watermeloen is een echte dorstlesser tijdens de hete zomermaanden en is heerlijk om te eten met een tuinfeestje of tijdens een picknick. Deze meloensoort is niet alleen verfrissend, maar ook nog eens rijk aan vitamine C en antioxidanten. Dit zomerfruit heeft een groene schil en roze vruchtvlees met zwarte zaden. Watermeloen wordt gebruikt in cocktails, fruitsalades en smoothies.

Cantaloupe meloen

Een cantaloupe meloen is een veelvoorkomende en populaire meloensoort met een geribbelde, ruwe schil en oranje vruchtvlees. De meloen is zoet van smaak en wordt daarom vaak gebruikt in toetjes, zoals in deze meloensalade met stracciatella-ijs.

Honingmeloen

Deze sappige meloensoort met gouden schil en oranje vruchtvlees smaakt het zoetst van alle meloensoorten. De honingmeloen heeft haar naam te danken aan het hoge suikergehalte. De zoete geur kun je zelfs ruiken als een honingmeloen rijp is. Maar ook in een hartige salade komt deze zoete vrucht goed tot zijn recht, zoals in deze meloensalade met geitenkaas.

Piel de sapo meloen

De piel de sapo heeft een groene schil, die een beetje doet denken aan de huid van een pad. Daar heeft deze meloensoort ook zijn naam aan te danken. Piel de sapo betekent namelijk paddenhuid in het Spaans. Van alle meloensoorten wordt deze soort als het gezondst gezien. Dit vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten en voedingsstoffen als vitamine C en kalium. Heb je de zomer al in je bol gekregen van deze Spaanse meloensoort? Bekijk dan ook eens deze zomergroente- en fruit.

Meer lezen?

Handige tips voor buiten eten

Niks is lekkerder dan op een warme zomerdag buiten eten. We geven je graag een paar handige tips voor tijdens het buiten eten met een vleugje inspiratie voor overheerlijke recepten.

Bekijk de tips

Appelsoorten

Er zijn veel soorten appels, elk met hun eigen smaak en textuur. Elstar is de populairste appel: friszoet en sappig, maar vergeet zeker al die andere lekkere appelsoorten niet.

Lees 10x populaire appelsoorten
Welke soorten appels zijn er allemaal?

Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn de vruchten die groeien aan citrusplanten of citrusbomen. Wij zetten de 11 populairste soorten voor je op een rij.

Bekijk citrusvruchten