bewaar
Meloensalade met geitenkaas
Meloensalade met geitenkaas
bewaar

Meloensalade met geitenkaas

Is er een fruitsoort die zomerser is dan de meloen? Nee, toch? Daarom verwerken we gewoon drie (!) soorten in een salade.

15 min. bereiden
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

galiameloen

½

miniwatermeloen

½

honingmeloen

125 g

zachte geitenkaas honing 45+

75 g

verse blauwe bessen

15 g

verse basilicum

3 el

Carapelli oro verde olio extra vergine di oliva

1

limoen

Dit heb je nodig

  • meloenbolletjeslepel

Is er een fruitsoort die zomerser is dan de meloen? Nee, toch? Daarom verwerken we gewoon drie (!) soorten in een salade.

Aan de slag

Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep met de meloenbolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees van alle meloenen en doe in een schaal. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de blauwe bessen en basilicumblaadjes. Besprenkel met de olie. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de salade en pers de vrucht uit. Besprenkel de salade met het limoensap.

variatietipDe rest van de meloen en bessen zijn lekker als ontbijt met yoghurt.

Meloen snijden

Instructievideo - 01:38 min.