Me­loen­sa­la­de met gei­ten­kaas

Is er een fruitsoort die zomerser is dan de meloen? Nee, toch? Daarom verwerken we gewoon drie (!) soorten in een salade.

(143) waardeer
bijgerecht Is er een fruitsoort die zomerser is dan de meloen? Nee, toch? Daarom verwerken we gewoon drie (!) soorten in een salade. 4 personen
4 143

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • meloenbolletjeslepel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep met de meloenbolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees van alle meloenen en doe in een schaal. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de blauwe bessen en basilicumblaadjes. Besprenkel met de olie. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de salade en pers de vrucht uit. Besprenkel de salade met het limoensap.

variatietip:

De rest van de meloen en bessen zijn lekker als ontbijt met yoghurt.

video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Meloensalade met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen­sa­la­de met gei­ten­kaas

1
1
  • ½ galiameloen
  • ½ miniwatermeloen
  • ½ honingmeloen

Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep met de meloenbolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees van alle meloenen en doe in een schaal.

2
2
  • 125 g zachte geitenkaas honing 45+
  • 75 g verse blauwe bessen
  • 15 g verse basilicum
  • 3 el Carapelli oro verde olio extra vergine di oliva

Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de blauwe bessen en basilicumblaadjes. Besprenkel met de olie.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de salade en pers de vrucht uit. Besprenkel de salade met het limoensap.

variatietip:

De rest van de meloen en bessen zijn lekker als ontbijt met yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.