Gegrilde ananassalade met geitenkaas
Gegrilde ananassalade met geitenkaas
bewaar
bewaar

Gegrilde ananassalade met geitenkaas

Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan.

15 min. bereiden
29waarderingen

Aan de slag

1

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in stukken. Gril de ananas 4 min. in de grillpan, keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken.

4

Verdeel de bladsla, ananas, avocado en blauwe bessen over borden. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing.

variatietipBestrooi de salade met geroosterde pompoenpitten voor een lekkere bite: daarmee is het gerecht niet meer glutenvrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde ananassalade met geitenkaas

Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig