Sa­la­de met ge­roos­ter­de prui­men en ge­droog­de ham

De geroosterde pruimen maken deze salade helemaal af.

(42) waardeer
bijgerecht De geroosterde pruimen maken deze salade helemaal af. 4 personen
5 42

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor 200 °C. Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd elke helft in 4 parten. Schep om met ⅓ van de olie en 2 el honing (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen en salade-pittenmix 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg 1 el honing toe (per 4 personen), schep om en bak nog 1 min. Schep de amandelen en pittenmix uit de pan en verdeel ze over een stuk bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
  3. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Meng voor de dressing de rest van de olie, balsamicoazijn, de rest van de honing, peper en eventueel zout in een kom.
  4. Snijd de ham in repen. Meng de sla met de peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de amandelen en pittenmix.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 25 g
    waarvan suikers 21 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2017 , Receptkaart 2020 week 25-26 , Receptkaart 2019 week 21-22

Salade met geroosterde pruimen en gedroogde ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­roos­ter­de prui­men en ge­droog­de ham

1
1

Verwarm de oven voor 200 °C.

2
2
  • 8 verse pruimen
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el vloeibare honing

Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd elke helft in 4 parten. Schep om met de olie en de honing.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 40 g saladepittenmix

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen en salade-pittenmix 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

5
5
  • 1 el vloeibare honing

Voeg de honing toe, schep om en bak nog 1 min. Schep de amandelen en pittenmix uit de pan en verdeel ze over een stuk bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes.

7
7
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ el vloeibare honing

Meng voor de dressing de rest van de olie, balsamicoazijn, de rest van de honing, peper en eventueel zout in een kom.

9
9
  • 80 g rauwe ham
  • 100 g misticanza salade

Snijd de ham in repen. Meng de sla met de peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing.

10
10
  • 75 g zachte geitenkaas

Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de amandelen en pittenmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.