Sa­la­de met ge­roos­ter­de prui­men en ge­droog­de ham

De geroosterde pruimen maken deze salade helemaal af.

(22) waardeer
bijgerecht De geroosterde pruimen maken deze salade helemaal af. 4 personen
5 22

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor 200 °C. Halveer de pruimen, ontpit en snijd elke helft in 4 parten. Schep om met 1 el olie en 2 el honing. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen en salade-pittenmix 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg 1 el honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over ander bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Meng voor de dressing de rest van de olijfolie, balsamicoazijn, de rest van de honing, peper en eventueel zout in een kom.
  3. Snijd de ham in repen. Meng de sla met de peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2017

Salade met geroosterde pruimen en gedroogde ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­roos­ter­de prui­men en ge­droog­de ham

1
1

Verwarm de oven voor 200 °C.

2
2
  • 8 verse pruimen
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 2 el vloeibare honing

Halveer de pruimen, ontpit en snijd elke helft in 4 parten. Schep om met de olie en de honing.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 40 g saladepittenmix

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen en salade-pittenmix 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

5
5
  • 1 el vloeibare honing

Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over ander bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de peterselie fijn.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ el vloeibare honing

Meng voor de dressing de olijfolie, balsamicoazijn, honing, peper en eventueel zout in een kom.

8
8
  • 80 g rauwe ham
  • 80 g jonge bladsla met babyspinazie

Snijd de ham in repen. Meng de sla met de peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing.

9
9
  • 75 g zachte geitenkaas

Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.