Sa­la­de met ge­roos­ter­de bie­ten, bal­sa­mi­co en ha­zel­no­ten

Een grote schaal vol kleuren op tafel. Dat maakt het diner meteen een stuk feestelijker.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(2) waardeer
bijgerecht Een grote schaal vol kleuren op tafel. Dat maakt het diner meteen een stuk feestelijker. 8 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Schep in de ovenschaal om met de olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om. Hak ondertussen de noten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.
  2. Snijd de blaadjes dragon grof. Verdeel de misticanza over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover. Besprenkel met de balsamico en bestrooi met de hazelnoten, dragon en het zeezout.

combinatietip:

Serveer de bietjes warm, lauw of op kamertemperatuur.

Tip:

De misticanza is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Rucola slamelange gebruiken.

bewaartip:

Rooster de bietjes 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. De hazelnoten kun je 2 dagen van tevoren roosteren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­roos­ter­de bie­ten, bal­sa­mi­co en ha­zel­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg rauwe rode biet
  • 3 el (arachide)olie

Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Schep in de ovenschaal om met de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om.

4
4
  • 95 g ongebrande hazelnoten

Hak ondertussen de noten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.

5
5
  • 4 takjes verse dragon

Snijd de blaadjes dragon grof.

6
6
  • 200 g misticanza

Verdeel de misticanza over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover.

7
7
  • 4 el balsamicoglazuur
  • ½ tl zeezout

Besprenkel met de balsamico en bestrooi met de hazelnoten, dragon en het zeezout.

combinatietip:

Serveer de bietjes warm, lauw of op kamertemperatuur.

bewaartip:

Rooster de bietjes 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. De hazelnoten kun je 2 dagen van tevoren roosteren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.