bewaar
Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
bewaar

Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten

Een grote schaal vol kleuren op tafel. Dat maakt het diner meteen een stuk feestelijker.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

rauwe rode biet

3 el

(arachide)olie

95 g

ongebrande hazelnoten

4 takjes

verse dragon

200 g

misticanza

4 el

balsamicoglazuur

½ tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Een grote schaal vol kleuren op tafel. Dat maakt het diner meteen een stuk feestelijker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Schep in de ovenschaal om met de olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om. Hak ondertussen de noten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.

2

Snijd de blaadjes dragon grof. Verdeel de misticanza over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover. Besprenkel met de balsamico en bestrooi met de hazelnoten, dragon en het zeezout.

tip

bewaartipRooster de bietjes 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. De hazelnoten kun je 2 dagen van tevoren roosteren.

algemeenDe misticanza is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Rucola slamelange gebruiken.

combinatietipServeer de bietjes warm, lauw of op kamertemperatuur.

Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten

Instructievideo - 00:45 min.