Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
Een grote schaal vol kleuren op tafel. Dat maakt het diner meteen een stuk feestelijker.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg rauwe rode biet
- 3 el (arachide)olie (arachide)
- 95 g ongebrande hazelnoten
- 4 takjes verse dragon
- 200 g misticanza (slamelange)
- 4 el balsamicoglazuur (flesje)
- ½ tl zeezout
Keukenspullen
- lage ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Schep in de ovenschaal om met de olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om. Hak ondertussen de noten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.
- Snijd de blaadjes dragon grof. Verdeel de misticanza over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover. Besprenkel met de balsamico en bestrooi met de hazelnoten, dragon en het zeezout.
combinatietip:
Serveer de bietjes warm, lauw of op kamertemperatuur.
Tip:
De misticanza is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Rucola slamelange gebruiken.
bewaartip:
Rooster de bietjes 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. De hazelnoten kun je 2 dagen van tevoren roosteren.

Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 200 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 160 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade met geroosterde bieten, balsamico en hazelnoten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg rauwe rode biet
- 3 el (arachide)olie
Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Schep in de ovenschaal om met de olie, peper en eventueel zout.
Rooster in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Schep elke 15 min. om.
- 95 g ongebrande hazelnoten
Hak ondertussen de noten grof en verdeel over een bakplaat. Rooster de laatste 10 min. onder de bieten in de oven.
- 4 takjes verse dragon
Snijd de blaadjes dragon grof.
- 200 g misticanza
Verdeel de misticanza over 1 grote platte schaal en verdeel de bietjes erover.
- 4 el balsamicoglazuur
- ½ tl zeezout
Besprenkel met de balsamico en bestrooi met de hazelnoten, dragon en het zeezout.
combinatietip:
Serveer de bietjes warm, lauw of op kamertemperatuur.
bewaartip:
Rooster de bietjes 1 dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. De hazelnoten kun je 2 dagen van tevoren roosteren.