bewaar
Bietencarpaccio met pistachepesto
Bietencarpaccio met pistachepesto
bewaar

Bietencarpaccio met pistachepesto

Een klassiek voorgerecht, maar dan 100% vegan. Dus: geen vlees, maar verschillende kleuren biet.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rauwe rode bieten

2

gele bieten

2

Chioggia bieten

30 g

gepelde pistachenoten

½

citroen

½ teen

knoflook

10 g

verse platte peterselie

5 el

milde olijfolie

2 el

appelciderazijn

50 g

misticanza salade

1 tl

Euroma zeezout kristallen

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

  • mandoline of keukenmachine

  • keukenmachine

Een klassiek voorgerecht, maar dan 100% vegan. Dus: geen vlees, maar verschillende kleuren biet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rode en gele bieten en ¾ van de Chioggia-bieten in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en pof de bieten 1 uur in het midden van de oven.

2

Laat wat afkoelen en schil ze. Houd de bietensoorten apart en snijd ze met de mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd de rest van de rauwe Chioggiabiet in flinterdunne plakjes en daarna in reepjes van 3 mm (julienne).

3

Rooster de noten 5 min. in een koekenpan zonder boter of olie op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maal het rasp, 1 el sap (per 4 personen), de noten, knoflook, peterselie en olie in de keukenmachine tot een grove pesto. Voeg peper en eventueel zout toe.

4

Verdeel de bietsoorten dakpansgewijs om en om in cirkels op de borden en besprenkel met de azijn. Leg in het midden wat salade. Verdeel de pesto over de bieten en bestrooi met de bietjulienne en wat zeezoutkristallen.

bereidingstipGeen mandoline of kleine keukenmachine? Snijd de bieten dan heel dun.