bewaar
Bietencarpaccio met geitenkaasdressing
Bietencarpaccio met geitenkaasdressing
bewaar

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel.

30 min. bereiden
1 uur oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rauwe rode bieten

3

Chioggia bieten

4 takjes

verse tijm

4 el

extra vierge olijfolie

1 el

appelciderazijn

1 el

vloeibare honing

½

citroen

125 g

geitenkaas naturel 55+

50 g

walnoten

120 g

kapperappeltje

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • mandoline of kaasschaaf

Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.

2

Schil de chioggia bieten en snijd ze met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.

3

Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.

4

Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.