bewaar
Pastasalade met bietjes
Pastasalade met bietjes
bewaar

Pastasalade met bietjes

Bieten, walnoten en geitenkaas. Met deze smaakcombi heb je vanavond zeker blije eters aan tafel!

25 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

500 g

gekookte bieten

1

rode ui

4 stengels

bleekselderij

110 g

ongezouten walnoten

1

citroen

6 el

olijfolie extra vierge

2 tl

Franse mosterd

2 tl

vloeibare honing

75 g

veldsla

175 g

zachte geitenkaas 55+

Bieten, walnoten en geitenkaas. Met deze smaakcombi heb je vanavond zeker blije eters aan tafel!

Aan de slag

1

Kook de pasta in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes (brunoise). Snijd de ui in ringen, en bleekselderij in stukjes. Hak de walnoten grof en rooster in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2

Klop een dressing van de olie, mosterd, honing, het citroenrasp en citroensap (per persoon een halve el). Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde pasta om met de bietjes, noten, dressing, ui en bleekselderij. Meng de veldsla erdoor en verkruimel de kaas erover.

tip

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.