Sa­la­de van chi­og­gi­a­biet, gei­ten­kaas, wa­ter­kers & pis­ta­che­no­ten

(3) waardeer
voorgerecht 2 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.
  3. Schil de bieten en halveer ze. Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.
  4. Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de balsamicoazijn en olie.

kookstaptip:

Je kunt de pistachenoten volgens stap 1 een dag van tevoren roosteren. Bewaar op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Vegabox 2018

Salade van chioggiabiet, geitenkaas, waterkers & pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van chi­og­gi­a­biet, gei­ten­kaas, wa­ter­kers & pis­ta­che­no­ten

1
1
  • 25 g pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur.

2
2

Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

3
3
  • 1 stronk witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.

4
4
  • 2 Chioggia bieten

Schil de bieten en halveer ze.

5
5

Schaaf met de dunschiller op de snijkant in dunne plakjes, zodat het mooie patroon van het binnenste van deze bieten goed zichtbaar is.

6
6
  • 125 g pitloze rode druiven
  • 25 g biologische waterkers

Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers.

7
7
  • 150 g geitenkaas 45+

Verdeel de biet, het witlof en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover.

8
8

Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout.

9
9
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el traditionele olijfolie

Besprenkel met de balsamicoazijn en olie.

kookstaptip:

Je kunt de pistachenoten volgens stap 1 een dag van tevoren roosteren. Bewaar op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.