Jor­d's sa­la­de van 'ca­ve­mans­ty­le' ge­pof­te bie­ten

Je poft de bieten met schil tússen de kolen. Daardoor wordt de buitenkant zwart en de binnenkant mooi gaar.

(2) waardeer
bijgerecht Je poft de bieten met schil tússen de kolen. Daardoor wordt de buitenkant zwart en de binnenkant mooi gaar. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vorm in de barbecue een zachtgloeiend kolenbed door houtskool of briketten op te stoken en vervolgens de zuurstoftoevoer te minimaliseren Plaats de rauwe bieten (niet ingepakt) tussen de kolen of briketten en pof ze in ca. 45 min. gaar. De schil van de bieten zal helemaal zwart blakeren.
  2. Klop ondertussen de azijn, olie, siroop en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwijder de rode bieten uit de kolen of briketten als ze zacht aanvoelen en laat iets afkoelen. Verwijder de geblakerde schil. Snijd de bieten in parten en doe samen met de waterkers in een schaal. Meng ⅔ van de vinaigrette erdoor.
  4. Verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de pistachenoten grof en snijd de muntblaadjes in reepjes. Verdeel de pistachenoten en munt samen met de rest van de vinaigrette over de geroosterde bietensalade.

variatietip:

Je kunt de salade ook maken met rucola.

Tip:

Waterkers is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Jord's salade van 'cavemanstyle' gepofte bieten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jor­d's sa­la­de van 'ca­ve­mans­ty­le' ge­pof­te bie­ten

1
1

Vorm in de barbecue een zachtgloeiend kolenbed door houtskool of briketten op te stoken en vervolgens de zuurstoftoevoer te minimaliseren.

2
2
  • 8 middelgrote rauwe rode bieten

Plaats de rauwe bieten (niet ingepakt) tussen de kolen of briketten en pof ze in ca. 45 min. gaar. De schil van de bieten zal helemaal zwart blakeren.

3
3
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1½ el ahornsiroop

Klop ondertussen de azijn, olie, siroop en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verwijder de rode bieten uit de kolen of briketten als ze zacht aanvoelen en laat iets afkoelen. Verwijder de geblakerde schil.

5
5
  • 75 g waterkers

Snijd de bieten in parten en doe samen met de waterkers in een schaal. Meng ⅔ van de vinaigrette erdoor.

6
6
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 50 g gezouten geroosterde pistachenoten
  • ½ el verse munt

Verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de pistachenoten grof en snijd de muntblaadjes in reepjes.

7
7

Verdeel de pistachenoten en munt samen met de rest van de vinaigrette over de geroosterde bietensalade.

variatietip:

Je kunt de salade ook maken met rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.